,

5 αλήθειες για σένα που δεν σου είπε ποτέ κανείς

27 Ιουλ 2016

Κάποτε τις ήξερες. Αξίζει να τις θυμηθείς!


«Θυμήσου τώρα την πρώτη σου ανάμνηση», τον ακούω να λέει. Βιάζομαι να ανασύρω από τα βάθη της μνήμης μου εκείνη που θεωρώ την πιο παλιά. «Όχι, δεν είναι αυτή», λέω με πείσμα στο νου μου που μου προτάσσει με βεβαιότητα μία από τις πρώτες φορές που με θυμάμαι να κλαίω. Και ξαφνικά… absolute bliss. Μόλις έχω ξυπνήσει, είμαι πολύ μικρή για να πηγαίνω στο σχολείο και στο σπίτι επικρατεί απόλυτη ησυχία. Ξέρω πως η μητέρα μου έχει βγει μέχρι το φούρνο, τη φαντάζομαι να κάνει τη γνώριμη διαδρομή. Κρατώ κλειστά τα μάτια και ακούω: τα χελιδόνια που έχουν κάνει φωλιά στο μπαλκόνι, ένα αεροπλάνο ψηλά στον ουρανό, την κουρευτική μηχανή του ανθρώπου που έχει έρθει να φροντίσει τους θάμνους στην Πλατεία Ηρώων. Είμαι εκεί και νιώθω ασφαλής. Δεν σκέφτομαι τίποτα, απλά είμαι. Τι αίσθηση…! 

Κάτι είχα υποψιαστεί, αλλά μου πήρε χρόνια να το κατανοήσω: έπειτα από αυτό το περιστατικό κατάλαβα γιατί κάποιοι ήχοι, απλοί, καθημερινοί, έχουν τόσο ευεργετική επίδραση πάνω μου. Γιατί στην ησυχία του πρωινού σταματώ πάντα ό,τι κι αν κάνω όποτε ακούω από μακριά τις μηχανές των αεροπλάνων, κλείνω τα μάτια κι όταν τα ανοίγω είμαι πιο ήρεμη…

Να, λοιπόν η πρώτη μου ανάμνηση. Δεν έχει πόνο, δεν έχει κλάμα, απογοήτευση, ακύρωση ούτε φόβο. Έχει ασφάλεια. Κι όμως, τόσα χρόνια ήταν θαμμένη βαθιά, καπελωμένη από «τις άλλες».

Υπάρχουν μερικές αλήθειες για εμάς που έχουν θαφτεί κάτω από άλλες, άλλων, που τις πήραμε γι’ αλήθειες. Κι έτσι μάζεψα τις 5 αλήθειες που δεν μου είπε κανείς, που κάποτε τις ήξερα, μα τις ξέχασα. Αυτές είναι οι 5 αλήθειες που αξίζει να θυμάμαι και να θυμάσαι:

1. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να ζούμε με χαρά, ασφάλεια, αγάπη 
Δεν γεννηθήκαμε για να περάσουμε τη ζωή μας νιώθοντας έλλειψη, άγχος, φόβο κι ανασφάλεια. Αυτά έρχονται και «χτίζονται» με τα χρόνια, παγιδεύοντας από κάτω όλα εκείνα για τα οποία γεννηθήκαμε να ζούμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο σκάψιμο, αλλά η γλύκα και η καθαρότητα τέτοιων ευγενών συναισθημάτων το κάνουν να αξίζει.

2. Είμαστε όλοι πιο ικανοί και δυνατοί από ό,τι νομίζουμε
Όλοι έχουν ταλέντα. Πληθυντικός, πολλά ταλέντα. Απλά είναι (ή το κάνουμε) ευκολότερο να θυμόμαστε σε τι υστερούμε. Ψάξε μέσα σου, βρες τα δικά σου ταλέντα και έπειτα βάλ’τα σε δράση, πρόσφερέ τα. Έχουμε τεράστια αποθέματα δύναμης και αν ακόμα αναρωτιέσαι, κοίταξε πίσω σου και δες τι έχεις (ξε)περάσει.

3. Το νόημα της ζωής είναι να βρούμε εμείς εμάς
…με γνώμονα εμάς και όχι στα μέτρα και τα σταθμά των άλλων. Καθένας μας είναι διαφορετικός, μοναδικός, κανείς δεν είναι καλύτερος/λιγότερος/πιο άξιος... Αν σταματούσαμε να συγκρινόμαστε και ανακαλύπταμε τη μοναδικότητα τη δική μας αλλά και κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στο δρόμο της ζωής μας, θα γλιτώναμε από πολλές παρακάμψεις.

4. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται μέσα μας
…ούτε στα αντικείμενα που έχουμε ούτε καν στις σχέσεις μας με τους αγαπημένους μας. Αυτοί οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπούν δεν φέρνουν ούτε παίρνουν την ευτυχία μας. Είναι όμως εκεί για να μοιραζόμαστε παρέα την ομορφιά της ζωής. Υπέροχο, έτσι;

5. Η ψυχή μας πάντα ξέρει καλύτερα
Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει πολύ καλά η ψυχή μας, μα της αρέσει να μιλάει με ψίθυρους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε ησυχία. Και να την πιστέψουμε.

*Αυτή η φωνή που μου είπε να θυμηθώ την πρώτη μου ανάμνηση ανήκει στον μεγάλο Tony Robbins. Κι ήταν το ντοκιμαντέρ για εκείνον που με έκανε να θυμηθώ τις 5 αυτές αλήθειες. Περισσότερα για το I Am Not Your Guru, σε επόμενο ποστ :-)

Πρώτη δημοσίευση: kisslaurenne.com <3 

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive