,

Πίστεψε σε σένα

7 Ιουλ 2016

Οι ειδικοί λένε πως ο Νο1 σαμποτέρ μας συνήθως είμαστε εμείς οι ίδιοι…


Κάποιοι άνθρωποι «το έχουν» και το ξέρουν. Για τους περισσότερους όμως, και ειδικά όταν ξεκινάμε κάτι καινούργιο και έξω από τα συμβατικά πρότυπα, η αμφισβήτηση και οι δεύτερες σκέψεις είναι τόσο συχνές που τείνουν να γίνουν οι… πρώτες. «Αποκλείεται να τα καταφέρω». «Θα φάω τα μούτρα μου». Κάνεις όνειρα, μα πάντα υπάρχει ένα «αλλά» που σε φρενάρει από το να τα κυνηγήσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ του εαυτού μας δεν είναι ούτε η τύχη ούτε οι περιστάσεις, αλλά εμείς οι ίδιοι. Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας, τότε μηδενίζουμε τις πιθανότητες τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά, καταδικάζουμε τα όνειρά μας να μείνουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας και δεν δοκιμάζουμε καν να δούμε αν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ
Η Αμερικανή ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του μπεστ σέλερ 13 Things Mentally Strong People Don’t Do Amy Morin, εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τον εαυτό μας: «Οι σκέψεις μας μας βάζουν σε έναν φαύλο κύκλο. Το τι σκεφτόμαστε και τι πιστεύουμε επηρεάζει άμεσα το πώς αισθανόμαστε και πώς λειτουργούμε. Αν πιστεύεις ότι είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις, αυτόματα νιώθεις σαν να έχεις αποτύχει. Και στη συνέχεια, συμπεριφέρεσαι σαν αποτυχημένος. Και μάλιστα, αυτό το τελευταίο ενισχύει την άποψή σου ότι μάλλον είσαι αποτυχημένος. Το βλέπω να συμβαίνει συνέχεια στο ιατρείο μου: Για παράδειγμα, σε πρώτη φάση, κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου κοινωνικός. Όταν λοιπόν αυτό το άτομο βρεθεί σε ένα πάρτι ή μια συγκέντρωση, στέκεται στη γωνία, απομονωμένος. Το ότι κανείς δεν του μιλάει το εκλαμβάνει σαν επιβεβαίωση ότι πράγματι δεν είναι κοινωνικός»…

Όταν λοιπόν πιστεύουμε ότι δεν έχουμε «όλο το πακέτο» που χρειάζεται, ότι είμαστε «λίγοι» ή λιγότερο ικανοί και ταλαντούχοι από άλλους, είναι μάλλον απίθανο να βρούμε τη δύναμη να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι κάνουμε λάθος.

Και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος άλλος είναι πράγματι καλύτερος. Περιπτώσεις που κάποιος άλλος δίκαια κερδίζει την πρωτιά. Αν όμως δεν δοκιμάσουμε, ποτέ δεν θα ανακαλύψουμε τις δικές μας αληθινές δυνατότητες! Και το πρώτο βήμα ξεκινά από το να εντοπίσουμε όλα εκείνα τα πιστεύω για τον εαυτό μας τα οποία παίρνουμε σαν δεδομένα.

Διάβασε περισσότερα στο thetikienergeia.gr!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive