6+1 χρυσοί κανόνες για φιλίες που αντέχουν στο χρόνο

21 Ιουλ 2016

«Οι φίλοι μου είναι η δύναμή μου!»



Είναι οι άνθρωποι που ξέρουμε ότι βρίσκονται δίπλα μας ό,τι κι αν γίνει. Που άλλοτε λένε «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη στην πιο τρελή ιδέα μας κι άλλοτε μας τραβούν από το χέρι με ενθουσιασμό πεντάχρονου ενώ εμείς είμαστε ακόμα μουδιασμένοι, αλλά όταν πρέπει, πατούν το φρένο, προσγειώνοντάς μας ομαλά. Είναι εκεί, έτοιμοι να πετάξουν από χαρά στις χαρές και τις επιτυχίες μας, ενώ ταυτόχρονα έχουν εκείνη τη μαγική δύναμη να κάνουν τις στεναχώριες και τα άγχη μας να μοιάζουν πιο μικρά. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε, αλλά αρκεί απλώς ένα βλέμμα μας για να καταλάβουν σε χρόνο dt τι συμβαίνει. Κι άλλες φορές, μένουν δίπλα μας υπομονετικά με τις ώρες (ή και τις μέρες) μέχρι να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας. Οι φίλοι μας είναι η δύναμή μας!

Υπάρχουν άραγε κανόνες όσον αφορά τη φιλία; Άγραφοι νόμοι που πρέπει να τηρούμε αν θέλουμε περνώντας ο καιρός μια φιλία να μην ξεφτίσει; 

Υπάρχουν. Τις περισσότερες φορές αυτούς τους κανόνες τους ακολουθούμε σαν από ένστικτο. Υπάρχουν όμως και φορές που η ζωή του ενός παίρνει άλλη κατεύθυνση από του άλλου, που καινούργιοι άνθρωποι και παρέες μπαίνουν στη ζωή μας, ή που απλώς μεγαλώνουμε και αλλάζουμε ή απομακρυνόμαστε. Τότε είναι η στιγμή που χρειάζεται να δούμε λίγο πιο προσεκτικά το κεφάλαιο «φιλία» στη ζωή μας και να εντοπίσουμε τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε που μπορεί να διώξει τον άλλο μακριά.

Άλλωστε η φιλία είναι μια σχέση -ιερή για τους περισσότερους!- και, όπως κάθε σχέση, θέλει «δουλειά» και από τις δύο πλευρές για να πάει καλά και να αντέξει τα σκαμπανεβάσματα.

Διάβασε στο thetikienergeia.gr τους 7 χρυσούς κανόνες για φιλίες που αντέχουν στο χρόνο!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive