,

Πεσμένη διάθεση; Πάμε για τρέξιμο!

29 Ιουν 2016

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: 30’ αρκούν για να ανέβουμε ψυχολογικά!


Για κάποιο μυστήριο λόγο το τρέξιμο φαίνεται πως έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια των hipsters (και) της Ελλάδας. Τους συναντάς πλέον παντού, ακόμα και τις πιο απίθανες ώρες της ημέρας και της νύχτας: στα πάρκα και τα γήπεδα, νωρίς το πρωί σε παραλίες, σε ποδηλατόδρομους, στα στενάκια των προαστίων αλλά και αργά το βράδυ στις λεωφόρους των μεγάλων αστικών κέντρων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας πλέον φορούν τα ακουστικά τους, τα σορτσάκια και τα καπέλα τους (αν ο ήλιος δεν έχει δύσει ακόμα), πιάνουν ένα μπουκάλι νερό ή έναν χυμό στη ζώνη και τρέχουν. Άλλοι είναι λαχανιασμένοι κι άλλοι κουλ, ανάλογα με το σε ποια φάση της διαδρομής τους τους πετυχαίνεις, αλλά όλοι έχουν μια γνήσια έκφραση ικανοποίησης. Το βλέμμα τους τα λέει όλα: «μπορώ και θα τα καταφέρω!». Φαίνεται πως εκτός από το σώμα μας, το τρέξιμο ωφελεί σημαντικά και την ψυχολογία μας. 

Τη στιγμή που σχεδόν όλοι σου οι φίλοι έχουν τουλάχιστον μία φωτογραφία στο Timeline τους από κάποιο μαραθώνιο, αν εσύ ακόμα δεν έχεις πειστεί να δέσεις τα κορδόνια σου, να φτιάξεις μια γρήγορη playlist στο κινητό και να ξεκινήσεις, μια πρόσφατη έρευνα ίσως σου δώσει τη μικρή ώθηση που χρειάζεσαι για να αρχίσεις το τρέξιμο.

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΧΤΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ

Δύο καθηγητές ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο Harvard, οι Emily E. Bernstein και Richard J. McNally δημοσίευσαν πρόσφατα μια μελέτη η οποία απέδειξε πως μόνο 30’ τρέξιμο αρκούν για να φτιάξει η διάθεσή μας ακόμα κι όταν έχει προηγηθεί κάτι που μας έχει στεναχωρήσει ή λυπήσει βαθιά. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η τακτική αερόβια άσκηση πράγματι συνδέεται με τη συναισθηματική μας κατάσταση, γράφουν στο επιστημονικό άρθρο τους οι δύο ερευνητές, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε μελετηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα, το μυαλό και την ψυχολογία μας. Και έτσι, αποφάσισαν να το ψάξουν.

Διάβασε περισσότερα στο thetikienergeia.gr!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive