, ,

Το να αγαπάς και να σ’ αγαπούν είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την ευτυχία!

8 Ιουν 2016

«Oι ουσιαστικές σχέσεις είναι εκείνες που μας κάνουν ευτυχισμένους και που μας κρατούν υγιείς όσο περνούν τα χρόνια. Τελεία και παύλα».


Αν ρωτήσει κανείς 100 ανθρώπους τι πιστεύουν ότι θα τους κάνει ευτυχισμένους, είναι πολύ πιθανό να πάρει 100 διαφορετικές απαντήσεις. Το τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς «ζω αληθινά καλά» είναι υπόθεση πολύ προσωπική, αλλά τόσο σημαντική ώστε επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο αφιερώνουν αμέτρητες ώρες μελετώντας την ανθρώπινη ευτυχία και ευζωία.

Η μεγαλύτερη σχετική έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα ονομάζεται Study of Adult Development, την ξεκίνησε το 1938 το πανεπιστήμιο Harvard και αντίθετα με όσα έχουν γραφτεί, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας από το τμήμα ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης! 

78+ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΝΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 
[...] Σε ποιο συμπέρασμα λοιπόν καταλήγουν συνεχώς οι επιστήμονες έπειτα από τόσα χρόνια έρευνας; «Τι μάθαμε μέσα από τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα;», λέει ο Waldinger σε πρόσφατη ομιλία του στο TED. «Λοιπόν, αυτό που μάθαμε είναι ότι ούτε τα χρήματα ούτε η δόξα ούτε η σκληρή δουλειά εγγυώνται μια καλή ζωή. Το σαφέστατο μήνυμα που πήραμε μέσα από αυτή την έρευνα είναι ένα: οι ουσιαστικές σχέσεις είναι εκείνες που μας κάνουν ευτυχισμένους και που μας κρατούν υγιείς όσο περνούν τα χρόνια. Τελεία και παύλα». [...]

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ LIVE, ΠΟΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΣΕ MB…
Και όλα αυτά, όταν -όπως λέει στην αρχή της ομιλίας του ο Waldinger- μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 80% της γενιάς των millennials δήλωσε πως ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ζωής του είναι να πλουτίσει, ενώ το 50% έθεσε σαν έναν ακόμα στόχο το να γίνει διάσημο… 

Είναι ωραίο να μπορείς να ποστάρεις βίντεο από τη συναυλία στη σελίδα σου στο facebook και να ονειρεύεσαι κάποια στιγμή να είσαι εσύ εκείνος που θα βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Μα, είναι ωραιότερο να βάλεις το κινητό στην τσέπη, να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς στη μουσική. Κι όταν τ’ ανοίξεις, να κοιτάξεις στα μάτια τους κολλητούς σου, τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκες αυτή την εμπειρία. 

Αυτές είναι οι στιγμές που δεν θα σβήσουν ποτέ από το μυαλό και την καρδιά σου – όχι εκείνες που προσπαθούσες να κεντράρεις την κάμερα, ούτε αργότερα που θα μετρήσεις τα likes στο instagram. Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς και σ’ αγαπούν είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την ευτυχία. 

Διάβασε περισσότερα στο thetikienergeia.gr!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive