Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς τη μέρα σου με θετική ενέργεια!

10 Ιουν 2016

Τα καλύτερα έρχονται, όταν τα περιμένουμε ;-) 

Το ξυπνητήρι σου έχει μόλις χτυπήσει κι εσύ με μισόκλειστα μάτια αναρωτιέσαι πώς στο καλό θα βγει αυτή η -αντικειμενικά δύσκολη- μέρα που έχεις μπροστά σου. Λυπάμαι, μα έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες για να μειώσεις, έως και να εκμηδενίσεις, τις πιθανότητες η θετική σου ενέργεια να ανέβει πάνω από το μηδέν μέσα στην ημέρα.

Πάμε πάλι;

Το ξυπνητήρι σου έχει μόλις χτυπήσει κι εσύ με μισόκλειστα μάτια δηλώνεις αποφασισμένος, όσο δύσκολη κι αν προμηνύεται η σημερινή μέρα, να μην αφήσεις τίποτα να σου ρίξει τη θετική σου ενέργεια.

Καλύτερα, έτσι;

Όχι μόνο γιατί με τη δεύτερη εκδοχή θα μπορέσεις να σηκωθείς από το κρεβάτι με καλή διάθεση, αισιοδοξία και μπόλικη ενέργεια (ενώ με την πρώτη μάλλον θα χρειαζόταν να καταβάλεις τη διπλάσια προσπάθεια για να μην μείνεις κουκουλωμένος κάτω από τα σκεπάσματα), αλλά και διότι όταν έχουμε θετική στάση απέναντι σε κάτι, είναι πράγματι πιθανότερο τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα. 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
Μπορεί να το έχεις ακούσει να το λένε ή να το έχεις διαβάσει: η δύναμη της σκέψης είναι τεράστια! Οι ψυχολόγοι έχουν ονομάσει το παραπάνω φαινόμενο «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» και οι έρευνές τους έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια ότι όταν κάποιος πιστεύει πως κάτι θα συμβεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες αυτό να συμβεί πράγματι όπως εκείνος το έχει σκεφτεί.

Όπως ακριβώς είναι τελείως απίθανο σε έναν αγώνα μπάσκετ κάποιος να βάλει τρίποντο αν από μέσα του επαναλαμβάνει «θα αστοχήσω», με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να στείλουμε τη θετική μας ενέργεια στην ημέρα που μόλις ξεκινά – ή σε εκείνη τη στιγμή της που μας αγχώνει ή μας φοβίζει περισσότερο.

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
«Στη θεωρεία όλα γίνονται, αλλά στην πράξη, πώς θα το κάνω να συμβεί;», αναρωτιέσαι διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Την απάντηση δεν την έχει κάποιος αλλόκοτος γκουρού που κάθεται οκλαδόν και διαλογίζεται με τις ώρες, αλλά μερικοί από τους ανθρώπους που έχουν κατακτήσει μία από τις κορυφαίες διακρίσεις παγκοσμίως: οι ολυμπιονίκες των μεγαλύτερων ολυμπιακών αποστολών.

Ποια είναι η τεχνική που εφαρμόζουν οι ολυμπιονίκες και θα μπορούσαμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες, από τις Πανελλήνιες μέχρι μια συνέντευξη για δουλειά ή απλά μια δύσκολη μέρα; Η εικονοποίηση, ή αλλιώς ο θετικός οραματισμός, όπως είναι επίσης γνωστή.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ
Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014, η ομάδα των ΗΠΑ έφτασε στο Sochi της Ρωσίας συνοδευόμενη από εννιά αθλητικούς ψυχολόγους, του Καναδά από οχτώ ψυχολόγους και της Νορβηγίας από τρεις, πολλοί από τους οποίους εκπαιδεύουν τους αθλητές (και) σε αυτή την τεχνική: κατά την προετοιμασία τους αλλά και αμέσως πριν αγωνιστούν, οι αθλητές εικονοποιούν τον αγώνα, φαντάζονται δηλαδή τις συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο, τις κινήσεις τους και την απόδοσή τους. Οι μελέτες των ειδικών έχουν δείξει πως αυτό τους προετοιμάζει ψυχολογικά ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους, μειώνοντας το άγχος και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την απόδοσή τους.
Εμείς μπορεί να μην έχουμε μπροστά μας το τερέν των Ολυμπιακών, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί πράγματι να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με καλή ψυχολογία, ό,τι κι αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε!

ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ STEP BY STEP
1. Πριν ακόμα ξεκινήσει η μέρα σου, μείνει στο κρεβάτι και αφιέρωσε 5’ σε αυτό που όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως θα κάνει μεγάλη διαφορά στην ημέρα σου και τη διάθεσή σου.
2. Μείνε με τα μάτια κλειστά και συγκεντρώσου για λίγο στην αναπνοή σου για να χαλαρώσεις και για να αδειάσεις το νου σου από τις σκέψεις.
3. Ξεκίνησε να φαντάζεσαι να συμβαίνουν όλα ακριβώς όπως θα ήθελες. Δημιούργησε με το νου σου θετικές εικόνες και «δες» όλες τις λεπτομέρειες: πού βρίσκεσαι, πώς συμπεριφέρεσαι, τα πάντα…
4. Βεβαιώσου ότι -όπως κάνουν και οι ολυμπιονίκες- δεν «βλέπεις» μόνο εικόνες, αλλά συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις σου. Προσπάθησε να νιώσεις τη χαρά, την ικανοποίηση και την αίσθηση πληρότητας που βιώνεις όταν όλα πηγαίνουν καλά.
5. Άνοιξε τα μάτια και ετοιμάσου να μοιράσεις, αλλά και να εισπράξεις μόνο θετική ενέργεια!


Λοιπόν, πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η μέρα σου; Με δυσκολίες, εμπόδια, καθυστερήσεις, θυμό και απογοήτευση ή με σούπερ διάθεση και θετική ενέργεια; Για φαντάσου πώς…

Διάβασε περισσότερα στο thetikienergeia.gr!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive