, ,

Φόρτισε τη μέρα σου θετικά από το πρώτο δευτερόλεπτο!

19 Μαΐ 2016

Ένα εργαλείο για θετική ενέργεια 24/7; Nαι, υπάρχει και λειτουργεί 100%!


Υπάρχει, άραγε, κάποιο διακοπτάκι που γυρίζοντάς το να μπορούμε να φορτίζουμε τον εαυτό μας με θετική ενέργεια; Μπόλικα – όποιος ασχολείται με την αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη σίγουρα έχει συναντήσει στο δρόμο του αρκετά τέτοια «διακοπτάκια» και έχει εντοπίσει τι του ταιριάζει περισσότερο.

Ένα τέτοιο εργαλείο αποφάσισα πριν καιρό να περάσω από crash-test και αυτό ευθύνεται για το χαμόγελο που έχει ζωγραφιστεί εδώ και μέρες στο πρόσωπό μου. Σχεδόν έναν χρόνο πριν, έγραφα για το vision board, ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία του NLP, «το οποίο μας βοηθά να έλξουμε στη ζωή μας όλα όσα ονειρευόμαστε και να πετύχουμε τους στόχους μας στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική ζωή μας». Έγραφα επίσης ότι «είναι πανεύκολο, διασκεδαστικό και σούπερ αποτελεσματικό!».

Εκείνο το ποστ ήταν αποτέλεσμα ρεπορτάζ – είχα μελετήσει βιβλία κι έρευνες και είχα συμπεριλάβει τη γνώμη μιας ειδικού που δίκαια θεωρείται κορυφαία life coach στην Ελλάδα σήμερα. Το σημερινό ποστ όμως βγαίνει από τη δική μου βιωματική εμπειρία. Το να φτιάχνεις το δικό σου vision board είναι μια εμπειρία φανταστική! Σε γεμίζει με πηγαία χαρά, ξυπνάει μέσα σου όλο τον ενθουσιασμό του κόσμου, σου θυμίζει τα όνειρά σου και σου δίνει τη δύναμη να τα κυνηγήσεις. 



Το πρώτο στάδιο ήταν να συγκεντρώσω το υλικό μου. Αγόρασα ένα χαρτόνι, έντυσα το περίγραμμά του με χρυσό (ναι, το vision board μου άξιζε να είναι λαμπερό, φωτεινό, όμορφο, όπως το είχα ονειρευτεί…) και άρχισα να ψάχνω για φωτογραφίες/ρητά/εικόνες/θετικές δηλώσεις που μιλούν στο μυαλό και στην καρδιά μου για όσα ονειρεύομαι για τη ζωή μου. Έφτιαξα κατηγορίες: στη ζωή μου θέλω να έχω και να προσφέρω αγάπη, στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους, τις φίλες και τους φίλους μου, θέλω να ταξιδεύω, να κάνω γιόγκα, να έχω χρόνο να διαβάζω, να βρίσκω τρόπους να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να αμείβομαι καλά (πνευματικά, συναισθηματικά και υλικά), να γελάω, να είμαι ξέγνοιαστη, να βρίσκω χρόνο για εμένα και, μια μέρα, ελπίζω όχι μακρινή, ένα σπίτι με κήπο και ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Έβαλα στο mute εκείνες τις φωνούλες που μου ψιθύριζαν «ζητάς πολλά» ή «κι άλλο ταξίδι;» και χανόμουν στις σελίδες του Pinterest. Κάθε βράδυ που έσβηνα τον υπολογιστή ένιωθα γεμάτη, σαν να είχα πράγματι περάσει μια μέρα στο Μαρόκο ή σαν να είχα τελειώσει μόλις ένα μάθημα γιόγκα δίπλα στη λίμνη. Οι εικόνες έχουν τεράστια δύναμη στο μυαλό και το συναίσθημά μας και όλη αυτή η διαδικασία μού το επιβεβαίωνε κάθε φορά.

«Σκοπός του vision board είναι να μας δημιουργήσει περισσότερο και εντονότερο συναίσθημα», έλεγε το παλιό μου κείμενο κι εγώ κάθε βράδυ έβαζα τσεκ στο αντίστοιχο κουτάκι: ηρεμία, δύναμη, αποφασιστικότητα, χαρά, ξεγνοιασιά…


Μου πήρε εβδομάδες να τυπώσω όλες τις φωτογραφίες. Κατά διαστήματα έμπαινε και μια διαφορετική προτεραιότητα στη ζωή μου, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα ήξερα ότι το vision board μου δεν θα έμενε απλώς σε ένα folder στον υπολογιστή.

Όταν τις τύπωσα όλες και τις τοποθέτησα πρόχειρα πάνω στο χαρτόνι, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει εκπτώσεις στα όνειρά μου, χωρίς να το καταλάβω. Είχα κι άλλο χώρο για να προσθέσω φωτογραφίες και να τυπώσω κάποιες σε μεγαλύτερη διάσταση.

Αν έχεις τις κεραίες σου τεντωμένες, μπορείς να ανακαλύψεις πολλά για τον εαυτό σου μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας του δικού σου vision board… Πεποιθήσεις που ούτε καν είχες υποψιαστεί ότι κουβαλάς και σε φρενάρουν απ’ το να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. 

Εδώ και τρεις μέρες είναι έτοιμο. Κάποιες από τις «οδηγίες» δεν τις ακολούθησα, αλλά το σημαντικό είναι ότι κάθε φορά που το κοιτάζω ενθουσιάζομαι! Έχω αποφασίσει να το τοποθετήσω απέναντι από το κρεβάτι μου, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπω όταν ξυπνάω και να ξεκινώ τη μέρα μου με φουλαρισμένο το ντεπόζιτο θετικής ενέργειας. Προς το παρόν, μέχρι να ανέβει στον τοίχο, βρίσκομαι αρκετές φορές μέσα στην ημέρα να σκύβω από πάνω του και να το χαζεύω. Μου υπενθυμίζει πόση χαρά, ικανοποίηση, αγάπη, αποφασιστικότητα, πληρότητα, ισορροπία, επιτυχία και αφθονία θέλω να βάλω στη ζωή μου. Μου θυμίζει πόσο σπουδαίο και απελευθερωτικό είναι να αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου και να αντιλαμβάνομαι ότι από εμένα εξαρτάται το αν θα νιώθω καλά και αν θα κάνω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτή η ευθύνη δεν ενέχει κανένα βάρος και κανένα «πρέπει» - ίσα ίσα που σου δίνει δύναμη ν’ ανοίξεις τα φτερά σου.

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive