...γιατί ανοίγει δρόμους, εξαφανίζει τα εμπόδια & μας εξασφαλίζει όλα όσα αξίζουμε.
Αυτοπεποίθηση, μία λέξη που όμως κάνει τη διαφορά στα πάντα. Γιατί αν την έχεις, δεν κολλάς πουθενά, ζητάς αυτά που ξέρεις ότι σου αξίζουν και η ζωή φαίνεται να σου το ανταποδίδει σε όλους τους τομείς, από τα επαγγελματικά ως τις προσωπικές σου σχέσεις. Μπαίνεις στη συνέντευξη για δουλειά και βγαίνεις με την πρόσληψη στο τσεπάκι σου, ο διευθυντής σου ακούει με ενθουσιασμό τις ιδέες σου, οι τρικλοποδιές και τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους σε αφήνουν εντελώς αδιάφορη, ενώ όταν βγαίνεις για ποτό και μόνο που μπαίνεις σε ένα χώρο ξέρεις ότι θα τραβήξεις τα βλέμματα χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου. Αν όμως δεν έχεις αυτοπεποίθηση, αφήνεις τις περισσότερες ευκαιρίες να σε προσπεράσουν, γιατί δεν πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου και τρέμεις την αποτυχία. Οι ειδικοί άλλωστε επιβεβαιώνουν ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ο Νο1 λόγος που σαμποτάρει τις σχέσεις μας (προσωπικές και επαγγελματικές).
Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν δυστυχώς πως η σχέση που έχουμε εμείς οι γυναίκες με την αυτοπεποίθηση κάθε άλλο παρά καλή είναι, αφού κατά κανόνα πιστεύουμε λιγότερο στον εαυτό μας. Οι Katty Kay και Claire Shipman, κορυφαίες δημοσιογράφοι και συγγραφείς των βιβλίων Womenomics και The Confidence Code: The Science and Art of Self-Assurance – What Women Should Know, ερευνούν αυτό το «φαινόμενο» για χρόνια και έχουν καταλήξει στο ότι οι άντρες ακόμα και όταν έχουν λιγότερα προσόντα, τολμούν να ζητήσουν περισσότερα στη δουλειά τους, ενώ οι γυναίκες διστάζουν ακόμα και όταν πληρούν και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις: «Οι γυναίκες έχουν αυτοπεποίθηση μόνο όταν νιώθουν ότι είναι τέλειες» - δηλαδή σπάνια… «Εδώ και δύο δεκαετίες που κάνουμε πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ, έχουμε πάρει συνεντεύξεις από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στις ΗΠΑ. Θα περίμενε κανείς ότι όλες θα ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση, κι όμως, συνεχώς σκοντάφτουμε στην ίδια γκρίζα ζώνη. Επιτυχημένες χρηματομεσίτριες μας αποκαλύπτουν πως δεν πιστεύουν ότι αξίζουν τις προαγωγές που παίρνουν, γυναίκες μηχανικοί με εκπληκτική σταδιοδρομία θεωρούν πως δεν είναι αρκετά καλές να αναλάβουν το καινούριο απαιτητικό project της εταιρίας τους… Όσο περισσότερο ερευνούμε το θέμα τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι οι γυναίκες έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση».
Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυτοπεποίθηση είναι μια ικανότητα την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε και να χτίσουμε, ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας. Η Megan Dalla-Camina, ειδική στη Θετική Ψυχολογία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, υποστηρίζει ότι «η αυτοπεποίθηση είναι ένας μυς που μπορούμε εύκολα να τον γυμνάσουμε», αρκεί να ακολουθήσουμε τη σωστή στρατηγική. Δηλαδή, ακολουθώντας 5 απλά βήματα:
1. Φτιάξε μια λίστα με τις μικρές (ή μεγαλύτερες) επιτυχίες σου
«Συχνά, όταν χάνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας», λέει η Dalla-Camina, «ξεχνάμε όλα εκείνα τα σπουδαία πράγματα που έχουμε ήδη καταφέρει. Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να κολλάει στα αρνητικά που μας συμβαίνουν, γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να καθίσουμε και να γράψουμε μια λίστα με όλες μας τις πρόσφατες επιτυχίες, όλα εκείνα για τα οποία είμαστε περήφανες ή πράγματα για τα οποία μας έχουν επαινέσει οι άλλοι. Δεν χρειάζεται να πρόκειται για τεράστια επιτεύγματα, μπορεί να είναι μια βραδιά που οργανώσαμε στο σπίτι με φίλους και περάσαμε όλοι πολύ καλά, ένα θετικό σχόλιο στη δουλειά ή η ολοκλήρωση των σπουδών μας».
2. Επικεντρώσου στα θετικά σου
«Ακριβώς όπως ο εγκέφαλός μας κολλάει στα αρνητικά που μας συμβαίνουν, το ίδιο ισχύει και για τα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά μας. Συνήθως προσπερνάμε τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα μας και επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά. Όταν κάνουμε focus στα θετικά μας, αυξάνεται η ευτυχία μας, η αυτοπεποίθησή μας και η αποδοτικότητά μας με ό,τι κι αν ασχολούμαστε». Αν θέλεις να βρεις τα δικά σου δυνατά σημεία, μπορείς να κάνεις αυτό το τεστ.
3. Βρες τα «κουμπιά» σου
«Πολύ συχνά, όταν νιώθουμε την αυτοπεποίθησή μας να πέφτει κατακόρυφα, κάποιο γεγονός έχει προηγηθεί, το οποίο είναι σαν να έχει πατήσει το ανάλογο “κουμπί” μέσα μας. Εντοπίζοντας αυτά τα “κουμπιά”, μπορούμε και να τα παρακάμψουμε πριν μας ρίξουν την ψυχολογία. Σκέψου το παρακάτω παράδειγμα: Είναι Δευτέρα πρωί και έχεις αργήσει για το γραφείο. Φεύγεις βιαστικά από το σπίτι, χωρίς καφέ ή πρωινό και φορώντας ό,τι βρήκες μπροστά σου. Μόλις φτάνεις στη δουλειά, ο προϊστάμενός σου σε καλεί στο γραφείο του για να του παρουσιάσεις πώς πηγαίνει το project που έχεις αναλάβει. Νιώθεις χάλια και όπως είναι λογικό, κάνεις μια μέτρια παρουσίαση, η οποία με τη σειρά της ρίχνει κατακόρυφα την αυτοπεποίθησή σου. Σε αυτή την περίπτωση, το κουμπί που πυροδότησε όλο αυτό ήταν το ότι δεν είχες αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμαστείς σωστά. Βρες τι πυροδοτεί κάθε φορά τη μείωση της αυτοπεποίθησής σου και φρόντισε να συμβαίνει όσο το δυνατό πιο σπάνια».
4. Συντόνισε τις σκέψεις σου
Όπως λέει η Megan Dalla-Camina, καθημερινά περνούν από το μυαλό μας 60 με 80 χιλιάδες σκέψεις. Και είναι σοκαριστικό το πόσες από αυτές είναι αρνητικές… Τα σενάρια που φτιάχνουμε στο νου μας θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν με τις παραγωγές του Χόλιγουντ. Πάρε για παράδειγμα μια σημαντική συνάντηση για δουλειά που έχεις κανονίσει για αύριο. Όσο συγκεντρώνεις τις σημειώσεις σου (και παλεύεις μάταια να κάνεις το ίδιο και με τις σκέψεις σου), τον νου σου κατακλύζουν ένα σωρό ανησυχίες και αμφιβολίες: «Θα μπορέσω να τους εξηγήσω γιατί η ιδέα μου είναι καταπληκτική; Θα θέλουν να την ακούσουν ή στο 2λεπτο θα έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους; Θα θυμηθώ να αναφέρω όλα όσα πρέπει; Μήπως μπερδέψω τα λόγια μου; Το παθαίνω αυτό όταν έχω αγωνία… Και αν δεν συμφωνήσουν για τη συνεργασία, πώς θα πληρώσω την επόμενη δόση για το αυτοκίνητο;». Και ξαφνικά, έχεις περάσει μία ολόκληρη μέρα, ανησυχώντας για μια συνάντηση που θα κρατήσει μισή ώρα. «Μα, είναι δυνατόν το τρέιλερ μιας ταινίας να κρατάει παραπάνω από την ίδια την ταινία;», είπε πρόσφατα η κα. Μαρία Βεντούρη, Επόπτης Υλικού Τομέα της μεθόδου αυτοβελτίωσης Σφαιρική Αντιληπτικότητα. Σταμάτησε λοιπόν, όλα αυτά τα σενάρια που φτιάχνεις με το νου σου και που τις περισσότερες φορές σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά ικανή, έξυπνη, δημιουργική, αποφασιστική. Για κάθε τέτοια αρνητική σκέψη, μπορείς να εφαρμόσεις την καταπληκτική μέθοδο The Work της Byron Katie. Και φυσικά ο διαλογισμός πάντοτε βοηθάει στο να ησυχάσουμε για λίγο τον υπορφορτωμένο νου μας…
5. Φτιάξε ένα δίκτυο υποστήριξης
Επειδή όσοι αγαπάμε και μας αγαπούν αληθινά είναι πάντα οι καλύτεροί μας σύμμαχοι, το τελευταίο tip που προτείνει η ειδικός είναι να φτιάξουμε το δικό μας κύκλο με άτομα που ξέρουμε ότι μπορούν να μας σταθούν και να μας αναπτερώσουν το ηθικό. Στη δουλειά, ποιος συνάδελφος είναι εκείνος που καταφέρνει να ξαναεμφανίσει το χαμόγελο στο πρόσωπό σου ακόμα και έπειτα από ένα 10λεπτο κατσάδιασμα στο γραφείο του διευθυντή; Στην οικογένεια και τους φίλους σου, ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μαζί τους είσαι ο εαυτός σου χωρίς «πρέπει» και προσχήματα; «Πριν από κάθε σημαντική συνάντηση για δουλειά ή και ραντεβού, φρόντιζε να βρίσκεσαι με άτομα από το δικό σου δίκτυο υποστήριξης», λέει η Dalla-Camina. «Και αν δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος άνθρωπος στη ζωή σου, όποτε νιώθεις πεσμένη, άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι, φόρεσε τα ωραιότερα ψηλοτάκουνα που έχεις στην ντουλάπα σου ή το top που ξέρεις ότι σου πηγαίνει περισσότερο… Όσο περισσότερα εργαλεία έχει κανείς στο toolkit αυτοπεποίθησής του, τόσο το καλύτερο!». Εμείς θα προσθέσουμε επίσης να βγάλεις από τη ζωή σου τους αρνητικούς ανθρώπους, εκείνους που σε μειώνουν, σε κριτικάρουν ή σε υποτιμούν συνεχώς…
«Η αυτοπεποίθηση είναι ένας μυς που μπορούμε εύκολα να τον γυμνάσουμε», καταλήγει η Dalla-Camina. «Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάει καθένας. Σημασία έχει να ξεκινήσεις με θετική πρόθεση και να ξέρεις ποια κατεύθυνση να πάρεις. Άρχισε με μικρά βήματα. Θα δεις ότι οι μικρές επιτυχίες όσον αφορά την αύξηση της αυτοπεποίθησής σου θα κάνουν μεγάλη διαφορά με τον καιρό».
Διάβασε ακόμα:
Τι λέει η γλώσσα του σώματός σου για την αυτοπεποίθησή σου; 5 μαθήματα από τα supermodels για να στέλνεις τα σωστά μηνύματα
Αναδημοσιεύτηκε στο kl2real.gr!
Αυτοπεποίθηση, μία λέξη που όμως κάνει τη διαφορά στα πάντα. Γιατί αν την έχεις, δεν κολλάς πουθενά, ζητάς αυτά που ξέρεις ότι σου αξίζουν και η ζωή φαίνεται να σου το ανταποδίδει σε όλους τους τομείς, από τα επαγγελματικά ως τις προσωπικές σου σχέσεις. Μπαίνεις στη συνέντευξη για δουλειά και βγαίνεις με την πρόσληψη στο τσεπάκι σου, ο διευθυντής σου ακούει με ενθουσιασμό τις ιδέες σου, οι τρικλοποδιές και τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους σε αφήνουν εντελώς αδιάφορη, ενώ όταν βγαίνεις για ποτό και μόνο που μπαίνεις σε ένα χώρο ξέρεις ότι θα τραβήξεις τα βλέμματα χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου. Αν όμως δεν έχεις αυτοπεποίθηση, αφήνεις τις περισσότερες ευκαιρίες να σε προσπεράσουν, γιατί δεν πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου και τρέμεις την αποτυχία. Οι ειδικοί άλλωστε επιβεβαιώνουν ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ο Νο1 λόγος που σαμποτάρει τις σχέσεις μας (προσωπικές και επαγγελματικές).
Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν δυστυχώς πως η σχέση που έχουμε εμείς οι γυναίκες με την αυτοπεποίθηση κάθε άλλο παρά καλή είναι, αφού κατά κανόνα πιστεύουμε λιγότερο στον εαυτό μας. Οι Katty Kay και Claire Shipman, κορυφαίες δημοσιογράφοι και συγγραφείς των βιβλίων Womenomics και The Confidence Code: The Science and Art of Self-Assurance – What Women Should Know, ερευνούν αυτό το «φαινόμενο» για χρόνια και έχουν καταλήξει στο ότι οι άντρες ακόμα και όταν έχουν λιγότερα προσόντα, τολμούν να ζητήσουν περισσότερα στη δουλειά τους, ενώ οι γυναίκες διστάζουν ακόμα και όταν πληρούν και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις: «Οι γυναίκες έχουν αυτοπεποίθηση μόνο όταν νιώθουν ότι είναι τέλειες» - δηλαδή σπάνια… «Εδώ και δύο δεκαετίες που κάνουμε πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ, έχουμε πάρει συνεντεύξεις από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στις ΗΠΑ. Θα περίμενε κανείς ότι όλες θα ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση, κι όμως, συνεχώς σκοντάφτουμε στην ίδια γκρίζα ζώνη. Επιτυχημένες χρηματομεσίτριες μας αποκαλύπτουν πως δεν πιστεύουν ότι αξίζουν τις προαγωγές που παίρνουν, γυναίκες μηχανικοί με εκπληκτική σταδιοδρομία θεωρούν πως δεν είναι αρκετά καλές να αναλάβουν το καινούριο απαιτητικό project της εταιρίας τους… Όσο περισσότερο ερευνούμε το θέμα τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι οι γυναίκες έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση».
Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυτοπεποίθηση είναι μια ικανότητα την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε και να χτίσουμε, ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας. Η Megan Dalla-Camina, ειδική στη Θετική Ψυχολογία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, υποστηρίζει ότι «η αυτοπεποίθηση είναι ένας μυς που μπορούμε εύκολα να τον γυμνάσουμε», αρκεί να ακολουθήσουμε τη σωστή στρατηγική. Δηλαδή, ακολουθώντας 5 απλά βήματα:
1. Φτιάξε μια λίστα με τις μικρές (ή μεγαλύτερες) επιτυχίες σου
«Συχνά, όταν χάνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας», λέει η Dalla-Camina, «ξεχνάμε όλα εκείνα τα σπουδαία πράγματα που έχουμε ήδη καταφέρει. Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να κολλάει στα αρνητικά που μας συμβαίνουν, γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να καθίσουμε και να γράψουμε μια λίστα με όλες μας τις πρόσφατες επιτυχίες, όλα εκείνα για τα οποία είμαστε περήφανες ή πράγματα για τα οποία μας έχουν επαινέσει οι άλλοι. Δεν χρειάζεται να πρόκειται για τεράστια επιτεύγματα, μπορεί να είναι μια βραδιά που οργανώσαμε στο σπίτι με φίλους και περάσαμε όλοι πολύ καλά, ένα θετικό σχόλιο στη δουλειά ή η ολοκλήρωση των σπουδών μας».
2. Επικεντρώσου στα θετικά σου
«Ακριβώς όπως ο εγκέφαλός μας κολλάει στα αρνητικά που μας συμβαίνουν, το ίδιο ισχύει και για τα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά μας. Συνήθως προσπερνάμε τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα μας και επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά. Όταν κάνουμε focus στα θετικά μας, αυξάνεται η ευτυχία μας, η αυτοπεποίθησή μας και η αποδοτικότητά μας με ό,τι κι αν ασχολούμαστε». Αν θέλεις να βρεις τα δικά σου δυνατά σημεία, μπορείς να κάνεις αυτό το τεστ.
3. Βρες τα «κουμπιά» σου
«Πολύ συχνά, όταν νιώθουμε την αυτοπεποίθησή μας να πέφτει κατακόρυφα, κάποιο γεγονός έχει προηγηθεί, το οποίο είναι σαν να έχει πατήσει το ανάλογο “κουμπί” μέσα μας. Εντοπίζοντας αυτά τα “κουμπιά”, μπορούμε και να τα παρακάμψουμε πριν μας ρίξουν την ψυχολογία. Σκέψου το παρακάτω παράδειγμα: Είναι Δευτέρα πρωί και έχεις αργήσει για το γραφείο. Φεύγεις βιαστικά από το σπίτι, χωρίς καφέ ή πρωινό και φορώντας ό,τι βρήκες μπροστά σου. Μόλις φτάνεις στη δουλειά, ο προϊστάμενός σου σε καλεί στο γραφείο του για να του παρουσιάσεις πώς πηγαίνει το project που έχεις αναλάβει. Νιώθεις χάλια και όπως είναι λογικό, κάνεις μια μέτρια παρουσίαση, η οποία με τη σειρά της ρίχνει κατακόρυφα την αυτοπεποίθησή σου. Σε αυτή την περίπτωση, το κουμπί που πυροδότησε όλο αυτό ήταν το ότι δεν είχες αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμαστείς σωστά. Βρες τι πυροδοτεί κάθε φορά τη μείωση της αυτοπεποίθησής σου και φρόντισε να συμβαίνει όσο το δυνατό πιο σπάνια».
4. Συντόνισε τις σκέψεις σου
Όπως λέει η Megan Dalla-Camina, καθημερινά περνούν από το μυαλό μας 60 με 80 χιλιάδες σκέψεις. Και είναι σοκαριστικό το πόσες από αυτές είναι αρνητικές… Τα σενάρια που φτιάχνουμε στο νου μας θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν με τις παραγωγές του Χόλιγουντ. Πάρε για παράδειγμα μια σημαντική συνάντηση για δουλειά που έχεις κανονίσει για αύριο. Όσο συγκεντρώνεις τις σημειώσεις σου (και παλεύεις μάταια να κάνεις το ίδιο και με τις σκέψεις σου), τον νου σου κατακλύζουν ένα σωρό ανησυχίες και αμφιβολίες: «Θα μπορέσω να τους εξηγήσω γιατί η ιδέα μου είναι καταπληκτική; Θα θέλουν να την ακούσουν ή στο 2λεπτο θα έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους; Θα θυμηθώ να αναφέρω όλα όσα πρέπει; Μήπως μπερδέψω τα λόγια μου; Το παθαίνω αυτό όταν έχω αγωνία… Και αν δεν συμφωνήσουν για τη συνεργασία, πώς θα πληρώσω την επόμενη δόση για το αυτοκίνητο;». Και ξαφνικά, έχεις περάσει μία ολόκληρη μέρα, ανησυχώντας για μια συνάντηση που θα κρατήσει μισή ώρα. «Μα, είναι δυνατόν το τρέιλερ μιας ταινίας να κρατάει παραπάνω από την ίδια την ταινία;», είπε πρόσφατα η κα. Μαρία Βεντούρη, Επόπτης Υλικού Τομέα της μεθόδου αυτοβελτίωσης Σφαιρική Αντιληπτικότητα. Σταμάτησε λοιπόν, όλα αυτά τα σενάρια που φτιάχνεις με το νου σου και που τις περισσότερες φορές σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά ικανή, έξυπνη, δημιουργική, αποφασιστική. Για κάθε τέτοια αρνητική σκέψη, μπορείς να εφαρμόσεις την καταπληκτική μέθοδο The Work της Byron Katie. Και φυσικά ο διαλογισμός πάντοτε βοηθάει στο να ησυχάσουμε για λίγο τον υπορφορτωμένο νου μας…
5. Φτιάξε ένα δίκτυο υποστήριξης
Επειδή όσοι αγαπάμε και μας αγαπούν αληθινά είναι πάντα οι καλύτεροί μας σύμμαχοι, το τελευταίο tip που προτείνει η ειδικός είναι να φτιάξουμε το δικό μας κύκλο με άτομα που ξέρουμε ότι μπορούν να μας σταθούν και να μας αναπτερώσουν το ηθικό. Στη δουλειά, ποιος συνάδελφος είναι εκείνος που καταφέρνει να ξαναεμφανίσει το χαμόγελο στο πρόσωπό σου ακόμα και έπειτα από ένα 10λεπτο κατσάδιασμα στο γραφείο του διευθυντή; Στην οικογένεια και τους φίλους σου, ποιοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μαζί τους είσαι ο εαυτός σου χωρίς «πρέπει» και προσχήματα; «Πριν από κάθε σημαντική συνάντηση για δουλειά ή και ραντεβού, φρόντιζε να βρίσκεσαι με άτομα από το δικό σου δίκτυο υποστήριξης», λέει η Dalla-Camina. «Και αν δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος άνθρωπος στη ζωή σου, όποτε νιώθεις πεσμένη, άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι, φόρεσε τα ωραιότερα ψηλοτάκουνα που έχεις στην ντουλάπα σου ή το top που ξέρεις ότι σου πηγαίνει περισσότερο… Όσο περισσότερα εργαλεία έχει κανείς στο toolkit αυτοπεποίθησής του, τόσο το καλύτερο!». Εμείς θα προσθέσουμε επίσης να βγάλεις από τη ζωή σου τους αρνητικούς ανθρώπους, εκείνους που σε μειώνουν, σε κριτικάρουν ή σε υποτιμούν συνεχώς…
«Η αυτοπεποίθηση είναι ένας μυς που μπορούμε εύκολα να τον γυμνάσουμε», καταλήγει η Dalla-Camina. «Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάει καθένας. Σημασία έχει να ξεκινήσεις με θετική πρόθεση και να ξέρεις ποια κατεύθυνση να πάρεις. Άρχισε με μικρά βήματα. Θα δεις ότι οι μικρές επιτυχίες όσον αφορά την αύξηση της αυτοπεποίθησής σου θα κάνουν μεγάλη διαφορά με τον καιρό».
Διάβασε ακόμα:
Τι λέει η γλώσσα του σώματός σου για την αυτοπεποίθησή σου; 5 μαθήματα από τα supermodels για να στέλνεις τα σωστά μηνύματα
Αναδημοσιεύτηκε στο kl2real.gr!
0 comments