, , ,

Quiz: Ποιος είναι ο Νο1 λόγος που δεν έχεις βρει την ευτυχία;

29 Σεπ 2015

Μια ειδικός του Νόμου της Έλξης μάς ξεκλειδώνει αποκαλύπτοντάς τον μέσα σε 30’’! 


Για ορισμένους είναι ο φόβος μπροστά σε οποιαδήποτε αλλαγή ή νέα προσπάθεια («κι αν δεν τα καταφέρω;»). Για άλλους είναι ότι νιώθουν πως δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες («δεν ξέρω καν από πού να ξεκινήσω, εγώ σπούδασα ιταλική φιλολογία, δεν έχω ιδέα από διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά…»), ενώ κάποιοι άλλοι σκέφτονται ότι οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή τους θα απομακρυνθούν από κοντά τους («τόσα χρόνια που είμαστε μαζί, έχουμε κάνει μια σιωπηλή συμφωνία πρώτα να στηρίζω τα δικά του “θέλω” και να βάζω τα δικά μου σε δεύτερη μοίρα»). Ξέρουμε τι δεν μας αρέσει στη ζωή μας και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία, αλλά δεν τολμάμε να δοκιμάσουμε να το αλλάξουμε και οι λόγοι είναι άπειροι – όσες και οι προσωπικότητες των ατόμων πάνω στον πλανήτη. 

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που ισχύει για όλους μας ανεξαιρέτως είναι ότι αυτά που μας μπλοκάρουν από το να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας είναι κάποιες βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις. Όσα άρθρα κι αν διαβάσουμε για τον Νόμο της Έλξης, όσες θετικές δηλώσεις κι αν επαναλαμβάνουμε, όσες ασκήσεις εικονοποίησης κι αν δοκιμάσουμε να κάνουμε, αν δεν εντοπίσουμε τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις, τα βήματά μας θα είναι μικρά και αργά. Ανακαλύπτοντας όμως αυτά τα πιστεύω μας που μας μπλοκάρουν, θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε γρηγορότερα και ευκολότερα και να τα αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο υγιή (και πιο αληθινά) για εμάς. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Natalie Ledwell, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Never in Your Wildest Dreams και συν-δημιουργός του Mind Movies, ενός project που μετράει εκατομμύρια followers, εφαρμόζει τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP) και φιλοσοφία του είναι «να αλλάξει τον κόσμο, έναν άνθρωπο τη φορά, βοηθώντας καθέναν και καθεμιά να εντοπίσει τι θέλει στη ζωή του και να τον βοηθήσει να το κάνει πραγματικότητα». 

Πώς όμως θα βρούμε ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και την ευτυχία μας; Η Ledwell έχει δημιουργήσει γι’ αυτόν το σκοπό ένα πολύ χρήσιμο, σύντομο, αλλά και στοχευμένο τεστ που μπορεί να μας αποκαλύψει σε 30’’ ποια είναι η ισχυρότερη περιοριστική πεποίθηση που κρύβεται στα έγκατα του ασυνείδητού μας. 

Μπορείς να κάνεις το quiz εδώ

*Extra info: Όπως εξηγεί η Ledwell, περιοριστικές πεποιθήσεις έχουμε όλοι ανεξαιρέτως. Πρόκειται για πιστεύω τα οποία χτίζονται τα πρώτα χρόνια της ζωής μας στο ασυνείδητο κομμάτι του νου μας, αλλά είναι τόσο ισχυρά ώστε επηρεάζουν όλες μας τις επιλογές και αποφάσεις ακόμα και στην ενήλικη ζωή μας, χωρίς μάλιστα να το συνειδητοποιούμε.  Στην περίπτωση της Ledwell, μία από τις πυρηνικές αυτές πεποιθήσεις που δεν την άφηνε να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει επιτυχημένη επιχειρηματίας ήταν η πεποίθησή της ότι τα χρήματα προκαλούν προβλήματα (επειδή μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με 8 παιδιά, στην επαρχία της Αυστραλίας, άκουγε συνέχεια τους γονείς της να τσακώνονται για τα οικονομικά της οικογένειας). Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά όπως εξηγεί, στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, επειδή δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη τα απαραίτητα φίλτρα και την κρίση ώστε να τσεκάρουμε τι ισχύει πράγματι και τι όχι, δεχόμαστε ως αληθές ό,τι ακούμε, σαν σφουγγάρια, ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται. Και κάπως έτσι διαμορφώνουμε τις πεποιθήσεις που μας λένε ποιοι είμαστε, τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε κ.ο.κ. Από την εμπειρία της έχει καταλήξει στο ότι οι 3 πιο συχνές δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που μπαίνουν εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και όσα ονειρευόμαστε για τις σχέσεις μας, την επαγγελματική επιτυχία μας, αλλά και τα οικονομικά μας, είναι:

1. Αν το δοκιμάσω, θα αποτύχω.
2. Θα χάσω την αγάπη των δικών μου ανθρώπων.
3. Δεν αξίζω. 

Αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να βρεις ποια είναι η κύρια αρνητική πεποίθηση που έχεις και σου κρύβει το δρόμο προς την ευτυχία, ένα καλό πρώτο βήμα είναι να κάνεις το τεστ της διάσημης συγγραφέα. Καλά αποτελέσματα!

Διάβασε ακόμα: Βρες τον άνθρωπό σου χρησιμοποιώντας τον Νόμο της Έλξης

Αναδημοσιεύτηκε στο kl2real.gr

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive