, ,

Hello 2017! Μια… νεραϊδένια τεχνική για να ανεβάσεις τη δόνησή σου και να πασπαλίσεις τη νέα χρονιά με χρυσόσκονη!

30 Δεκ 2016

Γιόρτασε τις νίκες σου!

Το 2017 το περιμένω – άλλες στιγμές με αισιοδοξία, άλλες με επιφυλακτικότητα, πιο συγκρατημένα. Τις αγαπώ αυτές τις μέρες των γιορτών που είναι πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, αλλά είναι φορές που τα «δύσκολα» δεδομένα μού κόβουν τα φτερά. Αναρωτιέμαι, όμως, όταν ξεκινάω συγκρατημένα, πόσες πιθανότητες έχω να πετάξω;

Αν κουβαλάω στην πλάτη μου τις δυσκολίες του 2016, με τι δύναμη θ’ ανοίξω τα φτερά μου το ’17;

Τα τελευταία χρόνια αποχαιρετώ κάθε χρονιά με μια τεχνική ενδυνάμωσης που διώχνει μακριά τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους και που με ενεργοποιεί για να υποδεχτώ την καινούρια με φρέσκια ματιά, υψηλή δόνηση και ανοιχτή καρδιά.

Φτιάχνω καφέ ή τσάι, βάζω το κινητό στο αθόρυβο και κάθομαι δίπλα στο φωτισμένο δέντρο και το αναμμένο τζάκι για μια συζήτηση με τον εαυτό μου. Μπορεί να κλείσω και τα μάτια και να με φανταστώ να κάθομαι απέναντί μου. Εδώ όμως το «θέλω να μιλήσουμε» δεν ακούγεται τελεσίδικο – μου κλείνω το μάτι και ξεκινάω:

Γράψε σε ένα χαρτί 40 λόγους για τους οποίους θέλεις να πεις μπράβο στον εαυτό σου!

Σκέψου τις μικρές αλλά και τις μεγαλύτερες νίκες σου για το 2016.
Πότε πανηγύρισες για αυτές;
Τι ονειρεύτηκες και δούλεψες σκληρά για να πετύχεις;
Για ποια θέλω σου πάλεψες και νίκησες;
Ποιες καταστάσεις χειρίστηκες με επιτυχία;
Πώς ξεπέρασες κάθε δυσκολία;
Πότε έθεσες τα όριά σου, τα υπερασπίστηκες και τα είδες να στέκονται εκεί που εσύ όρισες;
Τι διεκδίκησες και πήρες;
Πότε κοίταξες τον εαυτό σου στον καθρέφτη και σου έκλεισες συνωμοτικά το μάτι;
Και πότε στάθηκες δίπλα σε έναν αγαπημένο σου, διώχνοντας λίγο από το βάρος που σήκωνε;
Πόσες φορές σου είπε κάποιος «Σε ευχαριστώ!»;


EXTRA TIPS 

1. Μην ξεχάσεις όλα εκείνα που τις περισσότερες φορές παίρνουμε για αυτονόητα: πόσα χρήματα κέρδισες από τη δουλειά σου; Πόσες φορές ήσουν συνεπής με τις υποχρεώσεις σου; Όλοι αυτοί είναι λόγοι για να σου πεις «μπράβο».

2. Ακόμα κι όταν νομίζεις ότι τα έχεις γράψει όλα, σκέψου κι άλλο! Αν κρατάς ημερολόγιο, ρίξ’του μια ματιά – το πιθανότερο είναι σε κάθε καταχώρηση να βρεις και έναν ακόμα λόγο να σε επιβραβεύσεις!

3. Two can play this game! Κάνε το θετικό σου απολογισμό μαζί με το σύντροφο, την κολλητή σου ή έναν δικό σου άνθρωπο. Θα ξαφνιαστείς και θα εκπλαγείς με όσα σκέφτονται οι άλλοι για σένα!

Ολοκληρώνοντας τη λίστα σου, θα δεις ότι για έναν ολόκληρο χρόνο, μπορεί να μη μέτρησες τις μέρες, αλλά έκανες τις μέρες να μετρούν! 

Και έτσι, γεμάτη από αυτή την υπέροχη συνειδητοποίηση θα ξεκινήσεις το 2017 πιο δυνατή από ποτέ!

Πρώτη δημοσίευση: kisslaurenne.com <3

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive