, ,

Να γιατί δεν αρκούν τα New Year’s Resolutions

18 Ιαν 2017

Το 2017 άνοιξε φτερά πατώντας DELETE στις περιοριστικές σου πεποιθήσεις



Έχεις κι εσύ την αίσθηση πως κάθε χρόνο οι γιορτές είναι μια παρένθεση; Πως για χάρη των Χριστουγέννων, κάθε μέσα Δεκεμβρίου, κλείνουμε τα μάτια σε όλα εκείνα που μας πονούν, μας στεναχωρούν, μας αγχώνουν και μας θυμώνουν, για να ζήσουμε για λίγο όμορφα, αλλά μόλις οι καθημερινοί ρυθμοί επανέλθουν, προσγειωνόμαστε σε μια πραγματικότητα πολύ λιγότερο γλυκιά, όχι απλά χωρίς χρυσόσκονες, μα και χωρίς ίχνος χαράς ή αισιοδοξίας; 

Στη δουλειά εξακολουθούν να μας ζητούν τα αδύνατα, οι λογαριασμοί μας δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν, στην ιδανική εκδοχή του εαυτού μας ως γυναίκες, σύντροφοι, κόρες και εργαζόμενες δεν πλησιάσαμε τελικά και πολύ μέσα σ’ αυτόν το χρόνο που πέρασε...

Αυτό ήταν, λοιπόν;

Όλη εκείνη η χαρά και η αισιοδοξία των γιορτών είναι καταδικασμένες να κλειστούν στις κούτες με τα στολίδια κι εμείς να σκύψουμε το κεφάλι και να παραδοθούμε γι’ ακόμα μια φορά σε όσα μας πιέζουν την καρδιά και το μυαλό; 

Αν νιώθεις κάπως έτσι, μη γελιέσαι, αυτό δεν οφείλεται στις συνθήκες που επικρατούν γύρω σου. Γιατί το έχεις δει, κάποιοι βρίσκουν τη δύναμη να ζουν καλά ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω τους, να μη σκύβουν το κεφάλι και να μη χάνουν το χαμόγελό τους.

Αν νιώθεις κάπως έτσι, πιθανότατα κουβαλάς κι εσύ, όπως πολύ κόσμος, δύο περιοριστικές πεποιθήσεις. Φαντάσου τες σαν βλαβερά αρχεία στο λειτουργικό σύστημα του μυαλού και της καρδιάς σου, που σου κλέβουν τη χαρά και δεν σε αφήνουν να σηκώσεις κεφάλι.



Διάβασε τι προτείνει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας Άρτεμις Μίχα για να τις σβήσουμε οριστικά από τη ζωή μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι η χαρά δεν είναι μια παρένθεση που κλείνει μόλις περάσουν οι γιορτές, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, κάθε μέρα της ζωής μας! 

«Οκ! Τραβάς ζόρια.

Μπορεί τα πράγματα στη δουλειά να μην πάνε τόσο καλά. Μπορεί οι κολλητοί να μη σε καταλαβαίνουν. Μπορεί η σχέση σου να διαλύεται. Μπορεί η ταμπέλα της σουπερ μαμάς να κλυδωνίζεται επικίνδυνα… και εσύ θέλεις να ουρλιάξεις.

Το ’κανες;

Αν όχι, κάνε το! Είναι απελευθερωτικό, για αρχή… Και μετά συνεχίζουμε!

1,2,3… βαθιά αναπνοή, φύγαμε!

NEXT STEP: Καθάρισμα επώδυνων καταγραφών σκληρού δίσκου… in process.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ

Προσοχή, ALERT… TΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΟ!

Είσαι έτοιμη;

ΑΡΧΕΙΟ Νο1 προς ΔΙΑΓΡΑΦΗ
“Όταν θυμάσαι πονάς και όταν πονάς θυμάσαι”.
Ερώτηση παγίδα:  “Είσαι βέβαιη ότι θέλεις να διαγράψεις οριστικά αυτό το αρχείο;”

ΠΑΤΑ ΝΑΙ!

ΑΡΧΕΙΟ Νο 2 προς ΔΙΑΓΡΑΦΗ
“Όταν ξεχνάς χαίρεσαι και όταν χαίρεσαι ξεχνάς”.
Ερώτηση παγίδα: “Είσαι βέβαιη ότι θέλεις να διαγράψεις οριστικά αυτό το αρχείο;”

ΠΑΤΑ ΝΑΙ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Μόλις έκανες χώρο για το νέο, συνειδητοποιώντας
…ότι το να θυμάσαι ΔΕΝ σημαίνει ότι πονάς και
…ότι το να χαίρεσαι ΔΕΝ σημαίνει ότι ξεχνάς!

Το αντίθετο συμβαίνει και χρειάζεται να το αντιληφθείς άμεσα, προτού επικίνδυνος ιός προσβάλει τη ζωή σου!

Κάνε μια αναβάθμιση τώρα.

Οι άνθρωποι εξελίσσονται, προχωρούν και βρίσκουν “εκείνο το κάτι”, αυτό που τους αξίζει αληθινά μόνο στη χαρά.

Όταν θυμάσαι, χαίρεσαι α-ληθινά!
Εύκολο δεν είναι, γιατί δε σε έχουν μάθει, αλλά γίνεται!

Ακόμα κι αν τα περισσότερα γύρω σου (ταινίες, τραγούδια, βιβλία, άνθρωποι) έχουν βαλθεί να σε πείσουν να επενδύσεις όλη σου την ενέργεια στον πόνο, στο θυμό, στη θλίψη, για να κερδίσεις τάχα μου, εσύ μη μασάς! Πάτα DELETE.

Χρειάζεται να σου υπενθυμίζεις συχνά ότι:
- Κάθε φορά που απ΄ τη ζωή αφαιρείς το αρνητικό
        Κάνεις Χώρο για περισσότερο Θετικό!
&
- Κάθε φορά που οτιδήποτε δημιουργεί διαρροές στην ενέργειά σου
        Δεν σε αφήνει να εστιάσεις στη ΧΑΡΑ,
        Αποσπά αρνητικά την προσοχή σου,
        Δεν έχει καμία χρησιμότητα στη ζωή σου ούτε λόγο να παραμένει.

Κάνε Χώρο για το ΝΕΟ. Εστιάσου στο σημαντικό. Δημιούργησε το ωραίο.
Κάνε ένα Zoom In στη ΧΑΡΑ… αποθηκεύοντας οριστικά στα αρχεία σου ότι

Όταν χαίρεσαι Α-ληθινά
ΘΥΜΑΣΑΙ, ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ, ΑΓΑΠΑΣ!»


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΑΠΛΩΣ NEW YEAR’S RESOLUTIONS 
Γιατί είναι σαν να προσπαθείς να γεμίσεις με φρέσκο νερό ένα μπουκάλι ήδη γεμάτο με κάτι άλλο, λιγότερο καθαρό ή διαυγές… Σκέψου, τελικά, γιατί άραγε μπαίνουμε στη διαδικασία να βάζουμε στόχους για τη νέα χρονιά; Για να πετύχουμε κάτι, να νιώσουμε ικανές, δημιουργικές, αποτελεσματικές και –ω, ναι!– να είμαστε χαρούμενες κι ευτυχισμένες. Μα αν απ’ τη ζωή μας δεν βγάλουμε όλα εκείνα που μας πιάνουν χώρο, τα άχρηστα, που πλέον δεν έχουν καμία χρησιμότητα, πού θα έρθει να «ακουμπήσει» το καινούργιο;

*Στο workshop «Κάνω Χώρο για το Νέο», που έχει ετοιμάσει η Άρτεμις Μίχα και που επαναλαμβάνεται το Σάββατο 28/1, μπορείς να βρεις έμπνευση και όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να καθαρίσεις τη φυσική, συναισθηματική και ψυχική ακαταστασία από τη ζωή σου, ανοίγοντας δρόμο για τη χαρά! Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: kisslaurenne.com <3

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive