,

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι; Έχεις έναν (αναπάντεχο) άσσο στο μανίκι σου για να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι.

14 Ιαν 2016

Κι όμως, τα αιθέρια έλαια μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας! Δύο ειδικοί, μια Αμερικανίδα coach και μια Ελληνίδα κλινική αρωματοθεραπεύτρια, μας εξηγούν πώς.


Τέτοια εποχή κάθε χρόνο ακούω πολύ πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη εποχή του έτους για αποφάσεις. «Γράφτηκα πάλι γυμναστήριο», «τέρμα το junk food», «ξεκινάω coaching/αυτοβελτίωση/ψυχόδραμα», «φέτος αποφάσισα να κάνω θετικές σκέψεις»… Είναι τα New Year’s Resolutions, που ακόμα κι αν κάποιος δεν κάθισε τελετουργικά να γράψει σε λίστα, σίγουρα, ακόμα και όρθιοι μέσα στο μετρό ή πλένοντας τη σαλάτα για το φαγητό, όλοι απαντήσαμε κάποια στιγμή στην ερώτηση του ίδιου μας του μυαλού «τι θέλω να αλλάξω το 2016;». Ανεξάρτητα από το αν οι αποφάσεις μας για αλλαγές είναι πολλές ή μόνο μία, μεγάλες ή πιο μικρές, όλοι βάζουμε στόχους και ειδικά στην αρχή του χρόνου, ελπίζοντας -τι άλλο;- να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πιστεύουμε ότι θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. 

Το πώς βάζουμε στόχους το παίζουμε στα δάχτυλα του ενός χεριού: τους γράφουμε με σαφήνεια, εξετάζουμε αν είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι, θέτουμε υποστόχους, φτιάχνουμε πλάνο δράσης και μένουμε πιστοί στα χρονοδιαγράμματα... Κάποιοι ίσως το έχουν πάει και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ασκήσεις εικονοποίησης και θετικές δηλώσεις. Το ποσοστό όμως όσων βάζουν στόχους στην αρχή του χρόνου, μένουν πιστοί σε αυτούς και τελικά τους πετυχαίνουν δεν ξεπερνά το 12%.

Αν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες στοχοθέτησης, αλλά για κάποιο λόγο κάπου στην πορεία κάτι συμβαίνει και τα παρατάς, υπάρχει ένας άσσος στο μανίκι σου που κανείς δεν σου έχει πει γι’ αυτόν: τα αιθέρια έλαια μπορούν να μας βοηθήσουν όταν θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας όσα ονειρευόμαστε. 


«Ίσως έχεις ακούσει πως τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν τη διάθεσή μας και αν δουλεύεις με τον εαυτό σου ώστε να βελτιώσεις τη ζωή σου, το να γνωρίζεις τις ιδιότητες κάποιων από αυτά μπορεί να σε βοηθήσει να παραμένεις θετική και να πετυχαίνεις τους στόχους σου», λέει η Katherine Hurst (η Αμερικανίδα που βρίσκεται πίσω από ένα από τα καλύτερα infographics για τον Νόμο της Έλξης). Πλέον τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται και για πολύ πιο ουσιαστικούς λόγους από το να αρωματίζουμε το χώρο μας και, χάρη στην κλινική αρωματοθεραπεία, πιστοποιημένοι θεραπευτές μπορούν να μας βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσουμε για θέματα που ούτε καν πηγαίνει το μυαλό μας – όπως το να πετυχαίνουμε τους στόχους μας! 

Η κλινική αρωματοθεραπεύτρια και απόφοιτος της Penny Price Academy Μαρίνα Λυμπεροπούλου εξηγεί ποια αιθέρια έλαια είναι ιδανικά ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε περισσότερο όταν δυσκολευόμαστε να πετύχουμε τους στόχους μας:

Απογοήτευση. Ένας υποστόχος που δεν τον πιάσαμε στην ώρα του και ολόκληρο το πλάνο χρειάζεται αναπροσαρμογή, συνεχείς αναποδιές που μας βάζουν εμπόδια… Στην πορεία προς την επίτευξη των στόχων μας, συχνά απογοητευόμαστε και κάποιες φορές τόσο πολύ ώστε να τα παρατήσουμε. Ποια αιθέρια έλαια μπορούν να μας βοηθήσουν; Κέδρος, χαμομήλι, κυπαρίσσι, λιβάνι, λεμόνι, μανταρίνι, σανδαλόξυλο, ιλάνγκ ιλάνγκ.

Απελπισία. Πάνω που νομίζεις ότι δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγάς το όνειρο που προσπαθείς τόσο καιρό να κάνεις πραγματικότητα (έστω κι αν αυτό είναι να καταφέρεις να πηγαίνεις τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο), δοκίμασε κέδρο, γεράνι, κυπαρίσσι, λιβάνι, λεμόνι, μανταρίνι, μέντα ή τριαντάφυλλο.

Ανία. Το ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα 6 κιλά που έχεις βάλει ως στόχο αν πρώτα δεν μιλήσεις με έναν διαιτολόγο. Και πάλι όμως, την ημέρα του ραντεβού ακυρώνεις τη συνάντηση γιατί βαριέσαι. Μερικά από τα αιθέρια έλαια που έχουν την τάση να μας ξεκουνούν, ενεργοποιώντας μας, είναι εκείνα από κέδρο, χαμομήλι, κυπαρίσσι λιβάνι, λεβάντα, δενδρολίβανο, σανδαλόξυλο και ιλάνγκ ιλάνγκ.


Αυτοπεποίθηση. Ανοίγει δρόμους, εξαφανίζει τα εμπόδια και μας εξασφαλίζει όλα όσα αξίζουμε. Διάβασε 5 τρόπους για να την αυξήσεις και δοκίμασε αιθέρια έλαια όπως περγαμόντο, κέδρο, λιβάνι, γεράνι, λεβάντα, λεμόνι, μανταρίνι ή δεντρολίβανο. 

Σύγχυση. Όταν το μυαλό είναι σε σύγχυση και δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου, μπορούν να σε βοηθήσουν τα: κέδρος, λιβάνι, γεράνι, λεμόνι, μέντα τριαντάφυλλο, ιλάνγκ ιλάνγκ.

Θυμός. Ναι, μπορεί να έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου που πράξεις τρίτων γίνονται εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και τον στόχο σου. Αν όμως αφήσεις το θυμό σου να σε σταματήσει, πώς ακριβώς αυτό θα σε βοηθήσει τελικά να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι; Τα αιθέρια έλαια που διώχνουν το θυμό είναι περγαμόντο, κέδρος, λεβάντα, λεμόνι μανταρίνι, τριαντάφυλλο, ιλάνγκ ιλάνγκ. 

* Τα περισσότερα αιθέρια έλαια έχουν παραπάνω από μία ιδιότητες, όπως π.χ. το δενδρολίβανο μπορεί να μας κινητοποιήσει και να βελτιώσει τη μνήμη μας, ενώ για τον ίδιο λόγο η λεβάντα είναι καλή επιλογή τόσο αν χρειάζεσαι κάτι να σε χαλαρώσει αλλά και να σε βγάλει από την αδράνεια. Όλα αυτά μπορεί να σου τα εξηγήσει ένας πιστοποιημένος κλινικός αρωματοθεραπευτής, ο οποίος θα σου συστήσει τι μπορεί να σε ωφελήσει και με ποιον τρόπο.

Διάβασε ακόμα: Πίνονται τα αιθέρια έλαια; Ναι και μας λυτρώνουν από κρύωμα, πονοκέφαλο και πόνους περιόδου!

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive