,

Feng shui: τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σπίτι και πώς θα τα αποφύγεις

6 Απρ 2015

5 βασικές κινήσεις για ισορροπία και καλή ενέργεια στο σπίτι αλλά και μέσα μας
Μπορεί ακόμη να μη νιώθεις άνετα να χτυπάς παλαμάκια στις γωνίες για να διώξεις την αρνητική ενέργεια ή να τοποθετήσεις κρυστάλλους στα σημεία-κλειδιά του σπιτιού, αλλά αν θέλεις να εφαρμόσεις τις βασικές αρχές του feng shui, μπορείς να ξεκινήσεις φροντίζοντας να αποφεύγεις τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και μπλοκάρουν την ενέργεια τόσο του σπιτιού μας όσο και τη δική μας:


1.       Η είσοδος του σπιτιού δεν λέει ακριβώς «καλωσόρισες»…
Στη γλώσσα του feng shui, η είσοδος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού και ονομάζεται και «στόμα του τσι», αφού από εκεί επιτρέπουμε (ή αποτρέπουμε, ανάλογα) τη θετική ενέργεια από το μπει στο χώρο μας. Επίσης αντανακλά το μήνυμα που στέλνουμε προς τα έξω: όταν η είσοδός μας είναι ελκυστική, έλκουμε και όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Φρόντισε το χαλάκι να είναι πάντα καθαρό, απομάκρυνε τα σκουπιδάκια (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και άχρηστα πράγματα που έχουμε αφήσει εκεί για καιρό…) και τοποθέτησε ένα λουλούδι ή ένα διακοσμητικό με όμορφα χρώματα. Σε κάθε χώρο ταιριάζουν διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το «χάρτη» του χώρου, αλλά αν είσαι αρχάρια, προς το παρόν, απλώς εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Τέλος, βεβαιώσου ότι ο χώρος αποπνέει αρμονία και ότι φωτίζεται καλά.

2.       Χρησιμοποιούμε το χώρο κάτω από το κρεβάτι ως αποθηκευτικό
Σύμφωνα με το feng shui, το υπνοδωμάτιο και ειδικά το κρεβάτι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του σπιτιού, αφού η ποιότητα του ύπνου καθορίζει και τη συνολική ποιότητα της ζωής μας. Αποθηκεύοντας πράγματα κάτω από το κρεβάτι, εμποδίζουμε την ενέργεια από το να κυκλοφορεί ελεύθερα, δημιουργώντας έτσι μπλοκαρίσματα που συχνά αντανακλώνται και στο συναισθηματικό μας κόσμο.

3.       Μπλοκάρουμε το οπτικό (και ενεργειακό) πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα
Αν έχεις τοποθετήσει καθίσματα, καναπέδες ή ακόμα και κρεβάτια με την πλάτη στα σημεία εισόδου της ενέργειας, μπλοκάρεις τη ροή της. Ειδικά στο χώρο του γραφείου, φρόντισε η καρέκλα να βλέπει προς την πόρτα ή το παράθυρο, και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι αυτό βοηθάει στη συγκέντρωση.

4.       Τοποθετούμε τους καθρέφτες σε λάθος σημεία
Όταν τους τοποθετούμε στα σωστά σημεία, συμβολικά (αλλά και πρακτικά) διπλασιάζουν την ευτυχία και τη συνολική θετική μας ενέργεια. Τα σημεία όμως που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε είναι: απέναντι από το κρεβάτι, τις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί αντανακλούν και έτσι διώχνουν πίσω την ενέργεια. Αν θέλεις οπωσδήποτε έναν καθρέφτη στο υπνοδωμάτιό σου, προτίμησε το εσωτερικό φύλλο μιας ντουλάπας. Στο καθιστικό και την τραπεζαρία, αν αυτός αντανακλά το φαγητό, τότε ενισχύει την αφθονία. Σε κάθε περίπτωση, ένας καθρέφτης πρέπει να αντανακλά ολόκληρο το είδωλο και ποτέ να μην είναι τοποθετημένος τόσο χαμηλά ώστε να «κόβεται» το κεφάλι.

5.       Αφήνουμε την ακαταστασία να κυριαρχεί
Το πώς είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε αντανακλά και το πώς είμαστε στη ζωή μας συνολικά. Αν στο σπίτι μας επικρατεί χάος, πιθανότατα το ίδιο συμβαίνει και μέσα μας. Πετάμε, λοιπόν, οτιδήποτε έχουμε να χρησιμοποιήσουμε καιρό (ναι, αυτό περιλαμβάνει και τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας!), επισκευάζουμε ή αντικαθιστούμε οποιαδήποτε συσκευή αναβάλλουμε εδώ και μήνες να φτιάξουμε και καθαρίζουμε συχνά. Όταν όλα στο σπίτι βρίσκονται σε τάξη, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας θα είναι και αυτά σε ισορροπία.


Αναδημοσιεύτηκε στο queen.gr

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive