, ,

Η Γη της Σκιάς: ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα σε κάνει να εμπιστευτείς ξανά την ανθρωπότητα

11 Οκτ 2020

Το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Κόστοβα επιβεβαιώνει ότι ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, το φως βρίσκει πάντα μια χαραμάδα να περάσει. 


Η Γη της Σκιάς, το τρίτο μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Κόστοβα μοιάζει με έκδοση μυστηρίου, αλλά δεν είναι. Μοιάζει με ιστορία ενηλικίωσης, αλλά δεν είναι. Είναι ένα μεστό ιστορικό μυθιστόρημα που σε ρουφάει στις 700+ σελίδες του και σε προσκαλεί να ακολουθήσεις την κεντρική ηρωίδα στο ταξίδι της, το οποίο σε μεταφέρει άλλοτε από τη σημερινή Σόφια στην επαρχία της Βουλγαρίας και άλλοτε στα χρόνια του κομμουνισμού και τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης των πολιτικών κρατουμένων. 

Μια νεαρή Αμερικανίδα, η Αλεξάνδρα Μπόιντ, ταξιδεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, ελπίζοντας ότι η ζωή στο εξωτερικό θα γιατρέψει τις πληγές που προκάλεσε η απώλεια του αγαπημένου της αδελφού. Λίγο μετά την άφιξή της στην -τόσο διαφορετική από τη γενέτειρά της- πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, βοηθά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να μπει σε ένα ταξί και αντιλαμβάνεται, πολύ αργά όμως, ότι κατά λάθος έχει πάρει μία από τις αποσκευές τους. Μέσα στην τσάντα βρίσκει ένα περίτεχνα σκαλισμένο ξύλινο κουτί, που έχει χαραγμένο ένα όνομα: Στόγιαν Λάζαροφ. Ανοίγοντας το καπάκι του, ανακαλύπτει ότι κρύβει μια τεφροδόχο γεμάτη με ανθρώπινες στάχτες. Η Αλεξάνδρα, στην προσπάθειά της να εντοπίσει την οικογένεια και να της επιστρέψει το πολύτιμο αντικείμενο, θα βρεθεί στα χνάρια ενός ταλαντούχου μουσικού, η ζωή του οποίου σφραγίστηκε από την πολιτική καταπίεση. Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι η αποκάλυψη αυτή κρύβει πολλούς κινδύνους για την ίδια της τη ζωή.

Διαβάζοντας τη Γη της Σκιάς, αγωνιάς για τον Στόγιαν Λάζαροφ, που ως πολιτικός κρατούμενος της κομμουνιστικής Βουλγαρίας βιώνει στο πετσί του την κακοποίηση και τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων, αλλά αγωνιάς και για την Αλεξάνδρα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ολοζώντανα φαντάσματα του παρελθόντος.

Θα συγκλονιστείς με τη βαναυσότητα και τις κτηνωδίες που ζει ο Λάζαροφ, θα πονέσεις και με όσα απειλούν τη ζωή της Αλεξάνδρας που τολμάει να ανασκαλέψει το παρελθόν, αλλά η ψυχή σου γαληνεύει χάρη στην ανθρωπιά όλων όσοι βοηθούν καθένας με τη σειρά του την Αλεξάνδρα.

Και τελικά θα εμπιστευτείς ξανά την ανθρωπότητα – γιατί διαβάζοντας τη Γη της Σκιάς, θα επιβεβαιώσεις ότι ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, το φως βρίσκει πάντα μια χαραμάδα να περάσει. 


INFO

Μπορείς να προμηθευτείς το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Κόστοβα Η Γη της Σκιάς (εκδ. Ωκεανός) από εδώ.



Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive