, , ,

Η Κόρη του Ήλιου: αισιόδοξο, εθιστικό και με ηρωίδες με ατσάλινη θέληση

15 Αυγ 2020

…ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει η Lucinda Riley στα ιστορικά μυθιστορήματα της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών!

«Δεν μετακινείς βουνά αν δεν ορθώσεις το ανάστημά σου», λέει ο Μάιλς στην Κόρη του Ήλιου, την Ηλέκτρα. Και πράγματι, αυτό το έκτο βιβλίο από τη σειρά Οι Κόρες των Αστεριών της Lucinda Riley δίνει φωνή σε μερικούς ανθρώπους που -μέσα στα χρόνια τα οποία καλύπτει- καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες να ορθώσουν το ανάστημά τους. Και, ναι, μόλις τα καταφέρνουν, μπορούν να μετακινήσουν βουνά.

Αν κάποια από τις Κόρες των Αστεριών χρειαζόταν περισσότερο να ορθώσει το ανάστημά της, σκεφτόμουν πριν πιάσω την Κόρη του Ήλιου, αυτή ήταν η Σταρ (Η Κόρη της Σκιάς). Κι όμως, διαβάζοντας την Κόρη του Ήλιου συνειδητοποιεί κανείς γρήγορα ότι η Ηλέκτρα μοιάζει ισχυρή, αλλά στην ουσία νιώθει μόνη, αδύναμη και στερημένη από αγάπη. 

Το διάσημο μοντέλο με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την έξαλλη ζωή κρύβει πίσω από τη φαινομενικά τέλεια εικόνα της ότι είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και παγιδευμένη σε μια ζωή που δεν της λέει απολύτως τίποτα. Η Ηλέκτρα κι αν χρειάζεται να σταθεί στα πόδια της..! Και τα καταφέρνει, δίνοντας τη δική της μάχη, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει το παρελθόν της οικογένειάς της. 


ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΥΛΟ

Όπως σε όλα τα βιβλία της σειράς της Riley, στην Κόρη του Ήλιου η συγγραφέας δίνει φωνή και δύναμη στις γυναίκες. 

Δίνει φωνή και δύναμη  στην Σέσιλι, μια Αμερικανίδα που στις αρχές του 20ού αιώνα δεν της επιτρέπεται να σπουδάσει οικονομικά, γιατί η μόνη μόρφωση που της χρειάζεται είναι εκείνη που θα τη βοηθήσει να «στέκεται» στον κύκλο της με σκοπό -τι άλλο;- να βρει τον καλύτερο δυνατό γαμπρό.

Δίνει φωνή και δύναμη στην Εντζάλα και τα υπόλοιπα κορίτσια Μασάι που στην αποικοκρατούμενη Αφρική αναγκάζονται από τις οικογένειές τους να παντρευτούν στα 12 ή στα 13 τους και να αφήνουν τα νεογέννητα μωρά τους να πεθάνουν στην ερημιά αν οι επιλογές τους δεν έχουν την υποστήριξη των δικών τους. 

Δίνει φωνή και δύναμη στη Στέλλα να πολεμήσει για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ, αλλά και την Αφρική.

Και φυσικά, δίνει φωνή και δύναμη στην Ηλέκτρα, την έκτη αδερφή Ντ’Απλειάζ να βρει έναν σκοπό στη ζωή της και να βοηθήσει μερικά από εκείνα τα παιδιά που διαφορετικά θα πέθαιναν μέσα στην εξαθλίωση στα γκέτο της Αμερικής από υπερβολική δόση, αλλά και στους δρόμους της Αφρικής από το AIDS.

Όπως και στις υπόλοιπες μέχρι τώρα Κόρες των Αστεριών, μέσα σε κάποιες από αυτές τις ιστορίες γυναικείας χειραφέτησης, ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο. Προς τιμής τους, πολλοί είναι οι άντρες που στέκονται δίπλα στις δυνατές αυτές γυναίκες κόντρα στα στερεότυπα της κάθε εποχής. 

Αν σου φαίνονται αποθαρρυντικές οι 950+ σελίδες της Κόρης του Ήλιου, θα το ξεχάσεις στα πρώτα κεφάλαια! Το νέο μυθιστόρημα της Lucinda Riley διαβάζεται νεράκι και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι να δεις τις ηρωίδες του να λάμπουν όπως οι Πλειάδες στο νυχτερινό ουρανό <3 

Μπορείς να διαβάσεις ένα απόσπασμα του βιβλίου Η Κόρη του Ήλιου της Lucinda Riley από το site των εκδόσεων Διόπτρα και να το παραγγείλεις από εδώ




Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive