, , ,

Κινούμενη Άμμος: το "Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα" που μεταφέρθηκε και στο Netflix

28 Ιουλ 2020

Η Κινούμενη Άμμος δεν είναι απλά ένα δικαστικό θρίλερ.

Την Κινούμενη Άμμο την ξεκίνησα αποστασιοποιημένη από την αφηγήτρια, σε στάση αναμονής, περιμένοντας να ξετυλίξει τα στοιχεία της, την υπόθεσή της. Σε εκείνες τις πρώτες σελίδες δεν υποψιαζόμουν πόσο πολύ θα αγωνιούσα σύντομα για εκείνη. Ότι θα ρουφούσα σελίδα τη σελίδα για να καταλάβω τι στο καλό συνέβη σε αυτό το 18χρονο κορίτσι που περιμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Η Μάγια κατηγορείται ότι μαζί με το αγόρι της μπήκαν στη σχολή τους και άνοιξαν πυρ κατά των συμμαθητών και του δασκάλου τους, έχοντας τοποθετήσει παράλληλα έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο ντουλάπι της, με σκοπό να σκοτώσουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Η Μάγια και ο Σεμπάστιαν μοιάζουν με δύο πλουσιόπαιδα που από ανία καταστρέφουν τις δικές τους ζωές αλλά και των άλλων.

Τους εννέα μήνες που περιμένει να δικαστεί, το μούδιασμά της εύκολα το περνά κανείς στην αρχή για αδυναμία να κατανοήσει τι ακριβώς έχει προκαλέσει. Ή ακόμα χειρότερα, για αδιαφορία. Για απαξίωση κάθε αρχής.

Σύντομα όμως αρχίζει να βλέπει ότι είναι παγιδευμένη πιο πολύ από όσο θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τελειόφοιτη μαθήτρια. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο δείχνουν, ούτε το βιβλίο αυτό είναι απλά ένα δικαστικό θρίλερ.

Στο soundtrack ο David Bowie καταφέρνει να συνυπάρξει με την Sia, όπως ακριβώς στο μυαλό και την καρδιά των 18χρονων χαρακτήρων του βραβευμένου αστυνομικού μυθιστορήματος Κινούμενη Άμμος μπορούν να συνυπάρχουν η ματαιότητα με τα όνειρα και ο θυμός με την ελπίδα.

Το βιβλίο Κινούμενη Άμμος της Malin Persson Giolito βραβεύτηκε για δύο χρονιές ως το Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα, μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη (Netflix - Quicksand) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Μπορείς να το παραγγείλεις στην trade έκδοσή του από εδώ.


Σχετικα αρθρα

1 comments

  1. 본인은 본 동의에 따라 “인스타그램 게시물”의 카지노사이트 이용을 대가 없이 회사에게 허락함을 동의합니다. 1) “인스타그램 게시물”에 포함된 초상은 본인의 초상(성명, 예명 포함)이며, 본 동의에 따라 이용을 허락 합니다. 많은 겜블러들의 진솔한 이야기와 노가리에서 제공하는 고급정보들과 보다편한 베팅분석정보들을 모아나가서 최고의 겜블커뮤니티가 되도록 약속드리겠습니다.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive