, ,

Είσαι Δώρο. Μην το ξεχνάς!

2 Φεβ 2017

Και ό,τι πολύτιμο το προστατεύουμε και το απολαμβάνουμε, δεν το σπαταλάμε.Ναι, εσύ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή, είσαι δώρο. Εσύ, με τις ατέλειές σου, τα ξεσπάσματα και τις αναβολές σου. Εσύ, με τις μικρές και τις μεγάλες σου αποτυχίες, τα λάθη και τις αστοχίες. Είσαι δώρο γιατί δεν είσαι μόνο αυτά. Είσαι πολλά παραπάνω, μα το ξεχνάς. Κι εγώ το ξεχνάω.  

Το παρακάτω κείμενο το έλαβα σαν μήνυμα-παύλα-δώρο από μια πολύ πολύ αγαπημένη φίλη, την Άρτεμις Μίχα, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, που είχα ξεχάσει κι εγώ ότι είμαι δώρο. Και παίρνω το θάρρος να το δημοσιεύσω, να το προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου. Γιατί τα δώρα είναι για να προσφέρονται. Σε όσους αγαπάμε, στον εαυτό μας (ναι, κι αυτόν τον αγαπάμε κι ας τον βάζουμε καμιά φορά πίσω από τις άλλες μας αγάπες) και, αν το σκεφτείς καλά, απρόσωπα σε όλους όσοι βρίσκονται στο δρόμο μας. Γι' αυτό το δημοσιεύω όπως ήρθε στο inbox μου, για να θυμηθούμε όλες πόσο πολύτιμες είμαστε.

Photo via Pinterest
Original artwork: Susan Windsor


«Με το που ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί, προτού καν η πρώτη σκέψη διαπεράσει το νου σου, ο λογαριασμός σου έχει ήδη πιστωθεί με 86.400 νέα δευτερόλεπτα για να αδράξεις αυτή τη μέρα!

Πάρε τη γενναία απόφαση το δικό σου σήμερα να το αφιερώσεις στην αλήθεια.

Δηλαδή στη χαρά.

Γιατί στη ζωή δεν ήρθες για να πονάς. 

Ακόμα κι αν ο πόνος είναι αναπόφευκτος στο δρόμο της εξελικτικής σου πορείας, η πρόκληση-πρόσκληση για μια ζωή ουσίας είναι να έχεις τη σοφία να μάθεις από αυτόν και να τον ξεπεράσεις.

Στην πραγματικότητα δεν είναι ο πόνος -ακόμα και ο πιο αναπάντεχος- ο μεγαλύτερος εχθρός σου, αλλά περισσότερο ο τρόπος που ανταποκρίνεσαι σε αυτόν.

Η απάντηση-παυσίπονο για να ζήσεις μια ζωή καλύτερη έχει να κάνει με την αλλαγή του τρόπου που βλέπεις τη ζωή που έχεις ήδη!

Πες στην καρδιά σου : «Καρδιά μου, ΞΥΠΝΑ»!

Στην ανάγκη, βάλε και υπενθύμιση.

Αν κουράστηκες, ξεκουράσου λίγο, αλλά μην τα παρατάς!

Αν είσαι στη γωνία, σταμάτα να στέκεσαι εκεί.

Γωνία είναι, τι περιμένεις; Στρίψε!

Πάρε τη στροφή ανοιχτά, κράτα γερά το τιμόνι, βγες στην ευθεία και φρόντισε να θυμάσαι πως ο δρόμος της Χαράς πάντα βγάζει στην Αλήθεια σου! Η καρδιά σου το ξέρει ήδη.

Πάτα γκάζι, τέρμα γκάζι και νιώσε κάθε σου κύτταρο να πάλλεται.

Μηδένισε το κοντέρ και βάλε στόχο να γεννιέσαι κάθε μέρα από την αρχή! Είσαι Δώρο. Μην το ξεχνάς!

Στη ζωή ήρθες για να δημιουργείς. 

Πάψε να εστιάζεσαι στο τι μπορεί να χάσεις και άρχισε να επικεντρώνεσαι στο τι έχεις να κερδίσεις. Με αυτά που έκανες και κάνεις, με όλα αυτά που ήδη είσαι, με εκείνα τα όποια γίνεσαι από εδώ και πέρα, τώρα και κάθε μέρα!

Πόσες μέρες, ώρες, δευτερόλεπτα από τη ζωή σου επέτρεψες να σου κλέψει μέχρι σήμερα η “παλιά κασέτα” του πόνου, του θυμού, της προδοσίας, της αδικίας;

Άνοιξε, μάτια μου, το παράθυρο και πέτα την απ’ έξω.

«Βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις…»
και συνέχισε σιγοτραγουδώντας…
«…Λάβε θέση για να πάρειςςςς… πάλι την πρωτιά»

Άντε, χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδρομή.

Δείξε σου λίγη πίστη.

Κάνε χώρο για τα θαύματα! Κάνε χώρο για το Νέο!

Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν έχουν πάει εκεί που νόμιζες ή τα ’χες προγραμματίσει… Με γεια σου με χαρά σου.

Εμπιστεύσου τούτη τη φορά το ΜΥΣΤΗΡΙΟ, και άσε το να σε πάει στα πράγματα εκείνα που η ζωή αληθινά προορίζει για σένα!

Είσαι ένα μέρος της μαγείας που έχει φτιάξει αυτό το σύμπαν! 

Αγάπα αυτό που είσαι και μην το σπαταλάς! Επίτρεψέ του να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί Είσαι Δώρο. Μην το ξεχνάς!»

*Η Άρτεμις Μίχα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και διοργανώνει το workshop «Κάνω Χώρο για το Νέο» που επαναλαμβάνεται το Σάββατο 25/2. Εκεί μπορείς να βρεις έμπνευση και όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να καθαρίσεις τη φυσική, συναισθηματική και ψυχική ακαταστασία από τη ζωή σου, ανοίγοντας δρόμο για τη χαρά! Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive