, , , ,

De-stress σε 2’: Τα 5 καλύτερα websites για να διώξεις το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις

23 Νοε 2014

Ζεν ιστοσελίδες για να κάνεις επανεκκίνηση στο νου σου!

Λένε ότι η τεχνολογία εκτινάσσει στα ύψη το άγχος. Email, κοινωνικά δίκτυα, messenger και υπενθυμίσεις που χτυπάνε διαρκώς, κάθονται σαν κερασάκι στην τούρτα με τις λίστες όσων πρέπει να κάνουμε και οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν σε μέγεθος με το Έβερεστ. Όταν τα επίπεδα του στρες χτυπάνε κόκκινο, είναι αδύνατο να συγκεντρωθούμε, στο κεφάλι μας επικρατεί χάος από αρνητικές σκέψεις, νιώθουμε απαίσια και η αποδοτικότητά μας πέφτει κατακόρυφα ό,τι κι αν κάνουμε – όχι μόνο στη δουλειά, αλλά ακόμα και στον ελεύθερό μας χρόνο. Κι όμως, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα 5 καλύτερα websites που θα σε βάλουν σε zen mode και θα σε χαλαρώσουν σε χρόνο dt, είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στο σπίτι! Άνοιξε καινούριο tab στον υπολογιστή σου και ετοιμάσου να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!


1. calm.com


Βήμα 1ο: στην μπάρα αριστερά πάτησε επάνω στο ρολόι και επίλεξε πόση ώρα χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις, 2’, 5’, 10’, 15’ ή 20’. Βήμα 2ο: Διάλεξε τοπίο. Χάζεψε τα κύματα που σκάνε απαλά στην ακτή το ηλιοβασίλεμα, απόλαυσε τα υποβρύχια παιχνίδια του φωτός κοιτάζοντας από τον πυθμένα της θάλασσας στην επιφάνεια, αφέσου σε γαλήνια καταπράσινα τοπία και στις δροσοσταλίδες που κυλούν πάνω στα φυλλώματα των δέντρων. Βήμα 3ο: Διάλεξε τον ήχο που σε χαλαρώνει πιο πολύ. Φόρεσε τα ακουστικά σου και είσαι έτοιμη!
Και το καλύτερο; Υπάρχει και ειδική δωρεάν εφαρμογή για iPhone, ενώ για Android χρειάζεται να καταβάλεις ένα μικρό κόστος.
Στο site θα βρεις ακόμα διαλογισμούς για sessions από 2’ έως 20’.

2. donothingfor2minutes.com


Είναι ακριβώς αυτό που λέει: δεν κάνεις τίποτα για 2’. Απλώς χαλαρώνεις, ακούγοντας τα κύματα και βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, χωρίς να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι. Διαφορετικά, το χρονόμετρο των 2’ ξεκινά από την αρχή.

3. rainymood.com


Με μότο το «η βροχή κάνει τα πάντα καλύτερα», αυτό το site απευθύνεται σε όσους η λέξη χαλάρωση είναι συνώνυμη του «είμαι ξαπλωμένη στον καναπέ, χουχουλιάζω με την κουβέρτα μου και ακούω τη βροχή να πέφτει». Χωρίς χρονόμετρα και πολλές επιλογές για να διαλέξεις, απλώς αφήνεσαι στον ήχο του νερού.

4. soundrown.com


Με δέκα διαφορετικές επιλογές ήχου, τις οποίες μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις μεταξύ τους και να αυξομειώσεις την ένταση καθεμίας, καλύπτει όλα τα γούστα. Βροχή, κύματα, φωτιά, κελαϊδίσματα πουλιών, τριζόνια, σιντριβάνια, τρένο, αλλά και λιγότερο mainstream ακούσματα, όπως λευκός θόρυβος, ήχοι από καφετέρια και παιδική χαρά (!).

5. thequietplaceproject.com


Πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, αυτό το website βάζει στο στόχαστρο ακριβώς ό,τι μας προκαλεί άγχος: τις ίδιες μας τις σκέψεις. Στην ενότητα «the thoughts room», η απαλή μουσική «ντύνει» μια εικόνα του ουρανού, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες πληκτρολογείς τη σκέψη που σε στρεσάρει και σε λίγα δευτερόλεπτα τη βλέπεις κυριολεκτικά να καταρρέει. Οι προγραμματιστές της σελίδας έχουν σίγουρα χιούμορ και αυτό κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι, αφού οι σκέψεις που μας αγχώνουν χάνονται από την οθόνη τόσο του υπολογιστή όσο και του νου μας.

Αναδημοσιεύτηκε στo queen.gr

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive