, , , ,

Διαλογισμός: μπορούμε να ελέγξουμε ακόμα και ασθένειες με τη σκέψη μας!

30 Νοε 2014

Ελβετοί επιστήμονες κατάφεραν να το αποδείξουν!



Για το διαλογισμό πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί: ότι είναι μια πανάρχαια μέθοδος που αρχικά είχε μυστικιστικό χαρακτήρα, όμως πλέον χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για τη μείωση του στρες, ότι έχει φανατικούς οπαδούς στο Χόλιγουντ (Ζιζέλ, Χιου Τζάκμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου και -φυσικά- Όπρα Γουίνφρι), αλλά και ότι κορυφαίες ιατρικές σχολές τον έχουν εντάξει στα υποχρεωτικά μαθήματα των φοιτητών τους, αφού ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη του σε συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο (π.χ. σε ασθένειες όπως καρκίνος του μαστού, αρτηριακή πίεση, στειρότητα κ.ά., καθώς και στη μείωση των αρνητικών συναισθημάτων).

Κι από ό,τι φαίνεται, οι επιστήμονες θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμα να ασχολούνται με το φαινόμενο «διαλογισμός», αφού τα ευρήματα των ερευνών τους επιβεβαιώνουν συνεχώς πόση δύναμη κρύβεται πίσω από την απλή αυτή τεχνική. Πριν από λίγες μέρες, επιστήμονες στην Ελβετία ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο γονιδίων το οποίο ελέγχεται μόνο με τη σκέψη μας και πως όσοι κάνουν διαλογισμό το πετυχαίνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό!

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ
Πώς ακριβώς κολλάει η δύναμη της σκέψης μας, με το διαλογισμό και την επίδρασή του στο σώμα μας; Ουσιαστικά, αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο διαλογισμός: ελέγχοντας τη σκέψη μας, λένε οι ειδικοί, μπορούμε να επέμβουμε στις λειτουργίες του σώματός μας. Η ομάδα του δρ Martin Fussenegger, καθηγητή Βιοτεχνολογίας και Βιομηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη: «για πρώτη φορά, μπορέσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στα κύματα του ανθρώπινου εγκέφαλου, να τα μεταδώσουμε ασύρματα σε ένα δίκτυο γονιδίων και να ελέγξουμε την έκφραση ενός γονιδίου ανάλογα με το είδος της σκέψης. Ο έλεγχος της έκφρασης των γονιδίων μέσα από τη δύναμη της σκέψης είναι ένα όνειρο το οποίο κυνηγούσαμε για πάνω από μία δεκαετία».

Η ιδέα ήρθε από ένα videogame, το Mindflex, όπου οι παίκτες φορούν ένα ειδικό κράνος το οποίο καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα και μέσω της σκέψης τους ελέγχουν μια μπίλια στην οθόνη, οδηγώντας την μέσα από διάφορα εμπόδια.

Στην έρευνα του δρ Fussenegger κάποιοι συμμετέχοντες απλώς συγκεντρώνονταν όπως όταν κάποιος παίζει Mindflex, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονταν σε διαλογισμό. Για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, οι επιστήμονες μέτρησαν την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης. Όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν με το να παραμένουν συγκεντρωμένοι να παράγουν την πρωτεΐνη και επομένως να επηρεάσουν με τη σκέψη τους τα αντίστοιχα γονίδια. Όσοι όμως βρίσκονταν σε διαλογισμό παρήγαγαν μέσω της σκέψης τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης.

Με απλά λόγια, η μελέτη αυτή των επιστημόνων απέδειξε πως η σκέψη όλων μας έχει επίδραση στην ύλη και πως αυτή η επίδραση γίνεται ισχυρότερη με το διαλογισμό.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε πως ελπίζει σύντομα να μπορούμε χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύματα να αντιμετωπίσουμε ασθένειες όπως χρόνιους πονοκεφάλους, πόνους στην πλάτη, αλλά και επιληψία.

Όλο αυτό μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας και ίσως σε κάποιους θυμίσει τον Πόλεμο των Άστρων, αλλά οι ανακοινώσεις των επιστημόνων δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας: η δύναμη της σκέψης μας είναι τεράστια και ήδη τη χρησιμοποιούμε ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Και ο διαλογισμός είναι ένα δυνατό εργαλείο ώστε να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτή μας τη δύναμη ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο ότι το Mayo Clinic, το νοσοκομείο που ψηφίστηκε No1 στις ΗΠΑ, ήδη χρησιμοποιεί τεχνικές διαλογισμού στη θεραπεία των ασθενών του…

Αναδημοσιεύτηκε στα queen.gr, fumara.gr, enallaktikidrasi.com.

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive