Αφθονία: πνεύμα και ύλη συμβαδίζουν. Αλήθεια!

27 Οκτ 2017

Ένα webinar που καταλύει το μύθο ότι χρήμα και πνευματικότητα είναι έννοιες ασυμβίβαστεςΠιστεύεις ότι ήρθαμε σ’ αυτό τον κόσμο για να τον κάνουμε καλύτερο; Πιστεύεις ότι η ουσία της ζωής δεν βρίσκεται σ’ όλα αυτά με τα οποία παλεύουμε καθημερινά στη δουλειά και στο σπίτι, αλλά στο πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας κάθε μέρα κι από λίγο πιο όμορφο, πιο φωτεινό; Με περισσότερη αγάπη, φως, χαρά, προσφορά και ομορφιά και λιγότερη κακία, ζήλια, απομόνωση και πόνο; Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος και ο κόσμος του δεν είναι μόνο ύλη, αλλά πολλά περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά;

Είτε το έχεις συνειδητοποιήσει είτε όχι, είσαι ένας πνευματικός άνθρωπος.

Και το πιθανότερο είναι ότι δυσκολεύεσαι με την ύλη. Και το χρήμα. Γιατί μία από τις ισχυρότερες περιοριστικές πεποιθήσεις ολόκληρης της ανθρωπότητας σε Ανατολή και Δύση, εδώ και αιώνες ολόκληρους, είναι ότι πνεύμα και ύλη δεν συμβαδίζουν.

Ότι ο υλικός πλούτος και οι ανώτερες αξίες είναι ασυμβίβαστα (γιατί μόλις στην εξίσωση της ζωής μπει το χρήμα, τότε διαβρώνονται όλες οι αξίες, ο σεβασμός, η αποδοχή, η αγάπη, η προσφορά…).

Ότι οι πνευματικοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο χρήμα (γιατί «δεν το ’χουν» - με και χωρίς εισαγωγικά).

Οι σύγχρονοι όμως πνευματικοί άνθρωποι έχουν ξεσκεπάσει το μύθο.

Γιατί, πώς θα αλλάξεις τον κόσμο αν δεν έχεις να φας εσύ ή και η οικογένειά σου; Πώς θα τον κάνεις φωτεινότερο αν καταναλώνεις όλη σου την ενέργεια, τη σκέψη, τη δράση και το χρόνο για να επιβιώνεις; Ή μήπως οι άνθρωποι του πνεύματος και του συναισθήματος ζουν στο περιθώριο, σαν ερημίτες σε κάποιο άσραμ; Πώς θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο ζώντας έξω από αυτόν;

Η νέα γενιά πνευματικών ανθρώπων γνωρίζει πια καλά πως μπορεί η ύλη να μην κυβερνά αληθινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την υποτιμάμε.

Ξέρει πως χωρίς την ύλη και το χρήμα, το πνεύμα μένει μετέωρο, αγείωτο.

Και ξέρει πια καλά ότι όλοι έχουν πρόσβαση στην αφθονία του σύμπαντος. Αρκεί να συντονιστούν μαζί της. 
ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ (ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)
Την παραπάνω περιοριστική πεποίθηση -ότι πνευματικότητα και χρήμα είναι έννοιες αντίθετες- ξεσκεπάζει ο Harv Eker στο masterclass που δίνει μέσω του MindValley Academy. Αν δεν γνωρίζεις το MindValley Academy, αξίζει να το κάνεις, μιας και εκεί θα βρεις μερικά αξιόλογα δωρεάν webinars για όσους ενδιαφέρονται για την πνευματική ζωή (ψάξε στην ενότητα free courses του site). Αν δεν γνωρίζεις τον Harv Eker, αξίζει να το κάνεις, αφού το βιβλίο του Secrets of the Millionaire Mind έχει διαβαστεί από πάνω από 1 εκατομμύριο αναγνώστες και έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες (όχι όμως στα ελληνικά).

Στο masterclass αυτό ο Eker περιγράφει την ανθρώπινη εμπειρία ως εξής: αν κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την πνευματική φύση του ίδιου και του κόσμου είναι σαν ένα μικρό κλαδάκι που πέφτει σε ένα ρυάκι, η φυσική ροή θα το οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο ρυάκι κι έπειτα σε έναν ποταμό κι έπειτα στον απέραντο ωκεανό. Στην αφθονία. Αυτή είναι η φυσική ροή. Ο μόνος λόγος για να διακοπεί αυτή η φυσική ροή όλων των πνευματικών ανθρώπων είναι να βρεθεί στο δρόμο τους ένα εμπόδιο. Αυτά τα εμπόδια είναι για τον Eker οι περιοριστικές πεποιθήσεις που κουβαλάμε όλοι και μπλοκάρουν το δρόμο μας (και) προς την υλική αφθονία.

Αν θέλουμε λοιπόν να πλεύσουμε στον απέραντο ωκεανό της αφθονίας, όπως είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε, σύμφωνα με τον Eker, χρειάζεται να ξεσκεπάσουμε τις σχετικές περιοριστικές μας πεποιθήσεις. 

Για τον αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο, αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι μπόλικες (αλλά τουλάχιστον το νούμερο είναι μονοψήφιο).

Κι αφού τις ξεσκεπάσουμε, να τις λούσουμε στο φως.

Μερικά highlights από το webinar του Eker, κάποια σημεία όπου ο ίδιος λούζει με φως μια τόσο παρεξηγημένη έννοια όσο η αφθονία:

Ναι, μπορούμε -και μας αξίζει- να ζούμε μια πνευματική ζωή, γεμάτη αγάπη, γενναιοδωρία, ισορροπία ΚΑΙ αφθονία. 

Το αν είναι κανείς «καλός» ή «κακός» άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με το πόσα χρήματα έχει (ένας από τους 7 μύθους που γκρεμίζει ο Eker είναι ότι το χρήμα διαφθείρει).

Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτά που επιθυμείς, γιατί ό,τι αρνείσαι δεν θα γίνει ποτέ δικό σου. Κοίταζε με θαυμασμό το όμορφο σπίτι που ονειρεύεσαι, τον άνθρωπο που βλέπεις ότι έχει αυτό που θα ήθελες αλλά δεν έχεις, τον ανταγωνιστή στη δουλειά που φέρνει υψηλότερα νούμερα. Προσέγγισε την α-φθονία με ευγνωμοσύνη, αντί για φθόνο κι επικρίσεις.

Μπορεί το χρήμα να μη μας εξασφαλίζει την ελευθερία, αλλά μας δίνει πρόσβαση σε τρόπους να δουλέψουμε τον εαυτό μας και να προσεγγίσουμε την καλύτερή μας εκδοχή (άλλο ένα σημείο το οποίο ο Eker προσεγγίζει μιλώντας για τις περιοριστικές πεποιθήσεις).

Το χρήμα μπορεί να είναι και ένα πνευματικό εργαλείο. Αρκεί να εξυπηρετεί την ανάγκη μας να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και πιο χρήσιμοι για εμάς και τους άλλους.

Το webinar του Eker έκλεισε με έναν 20λεπτο διαλογισμό για αφθονία. Στο YouTube μπορεί κανείς να αναζητήσει πολλούς παρόμοιους, είτε αναζητά την αφθονία σε υλικό επίπεδο είτε σε πνευματικό ή συναισθηματικό – άλλωστε όλες οι ευλογίες στη ζωή προέρχονται από την ίδια δημιουργική δύναμη, την ίδια πηγή. Μερικοί καθοδηγούμενοι οραματισμοί που ξεχωρίζουν είναι εκείνος του σπουδαίου Wayne Dyer (κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να επαναλαμβάνεις έναν ήχο), ενώ στο Ananda μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένους όλους τους διαλογισμούς του μεγάλου Deepak Chopra, ο οποίος δίνει και μάντρα για κάθε διαφορετική περίπτωση. Όσοι νιώθουν ότι δεν τους ταιριάζουν τα μάντρα ή η εκφορά ήχου, ο διαλογισμός του Bob Proctor είναι μια ακόμα καλή επιλογή.

Πρώτη δημοσίευση, στο A New Life!

Διάβασε ακόμα: Είσαι έτοιμη να σπάσεις τις πεποιθήσεις που σου στερούν την αφθονία;


Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive