, , ,

Βάλε τέλος στην αναβλητικότητα

2 Μαρ 2017

...Γιατί σου κλέβει τη ζωή, τα όνειρα και την επιτυχία που σου αξίζει


BRIAN: «Φάε το βάτραχό σου»
ΝΑΝΣΥ: «Ξέχασέ το»
BRIAN: «Φάε το βάτραχό σου κι η ζωή σου θα μπει σε τάξη, θα έχεις περισσότερο χρόνο»
ΝΑΝΣΥ: «Έτσι λες; Μπα, δεν νομίζω»
BRIAN: «Φάε το βάτραχό σου και θα πετύχεις τους στόχους σου, θα καταφέρεις όλα αυτά που τόσα χρόνια δεν μπορούσες»
ΝΑΝΣΥ: «Χμ…» (αρχίζω και το σκέφτομαι, αλλά και πάλι…)

Ευτυχώς, ο Brian δεν χρειάστηκε να έρθει στα 5 εκατοστά μπροστά μου, κοιτάζοντάς με μέσα στα μάτια και να μου φωνάξει «Φάε το βάτραχό σου, για να περάσουμε επιτέλους στα σημαντικά». Γιατί ο Brian δεν είναι άλλος από τον διάσημο best-seller συγγραφέα Brian Tracy και δεν χρειάστηκε γιατί το βιβλίο του Φάε τον Βάτραχό Σου ήταν όλα όσα χρειαζόμουν για να ξεκουνηθώ. Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και «βίβλο κατά της αναβλητικότητας».

Βατράχους, λέει ο Tracy, έχουμε όλοι στη ζωή μας και όλοι μας αποφεύγουμε να τους φάμε. Είναι όλα εκείνα που ξέρουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε αλλά τα αναβάλλουμε, γιατί -πολύ απλά- μας είναι δυσάρεστα ή τα φοβόμαστε περισσότερο. Και τα αναβάλλουμε ξανά και ξανά. Αυτό όμως, μας κοστίζει πολύ ακριβά, κόβοντας πολλούς πόντους από την αυτοπεποίθησή μας, την αποτελεσματικότητα και τελικά την επιτυχία και την ευτυχία μας. Πόσο δίκιο είχε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ο οποίος στην προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα αποκάλεσε την αναβλητικότητα «κλέφτη της ζωής, των ονείρων και της επιτυχίας μας…

Όσο περισσότερο καιρό αναβάλλουμε να κάνουμε το πρώτο (και σίγουρα πιο τρομακτικό) βήμα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, τόσο πιο πολύ βλέπουμε να χάνεται ο ενθουσιασμός, η θέληση και η ικανοποίηση που θα φέρναμε στη ζωή μας αν παίρναμε την απόφαση γι’ αυτό το πρώτο βήμα…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ
«Νονός» του βιβλίου του Tracy θα μπορούσε να είναι ο Mark Twain, ο οποίος «είπε κάποτε πως το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς το πρωί είναι να τρώει έναν ζωντανό βάτραχο, προκειμένου να ξεκινά τη μέρα του γνωρίζοντας πως αυτό είναι πιθανότατα το χειρότερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί κατά τη διάρκειά της. Ο βάτραχός σας είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική εργασία, την οποία όμως αναβάλλετε συνεχώς, εκτός κι αν ακολουθήσετε τη συμβουλή του Μαρκ Τουέιν».

Αυτό είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό tip του Tracy αν θέλουμε να σταματήσουμε να είμαστε αναβλητικοί. Όποιος κι αν είναι ο δικός σου βάτραχος (η εφορία, ο ΕΦΚΑ, οι τράπεζες, το πρώτο βήμα για τη δική σου δουλειά που τρέμεις και αναβάλλεις εδώ και μήνες, ένα δύσκολο τηλεφώνημα, το report για τη διευθύντρια…) φάε τον με τη μία, βγάλ’ τον από τη μέση κι έπειτα θα δεις ότι έχεις ανοίξει το δρόμο για όλα τα υπόλοιπα.3 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Φυσικά ο Tracy δεν στέκεται σ’ αυτό το πρώτο, σπουδαίο tip, αλλά στις περίπου 130 σελίδες του βιβλίου του, που διαβάζεται μονορούφι σε δύο ώρες, συγκεντρώνει 21 tips για να θέσουμε τέρμα στην αναβλητικότητα και να ολοκληρώνουμε περισσότερες εργασίες σε λιγότερο χρόνο. 

Μερικά από αυτά που ξεχώρισα γιατί έχω δει στην πράξη πόσο εύκολα και σημαντικά είναι για να σταματήσω κι εγώ η ίδια να αναβάλλω τα δύσκολα αλλά και τα πιο αθώα, είναι:

Αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις. Όπως είπε και ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας για το Φάε τον Βάτραχό Σου, λιγότερο από 5% των ανθρώπων ξέρει τι θέλει… Στρώσε το τραπέζι, ξεκαθάρισε τι θέλεις και γράψε τους στόχους πριν ξεκινήσεις.

Σκέψου τις συνέπειες. Αν έχεις την τάση να χάνεσαι μέσα στις πολλές υποχρεώσεις, δες τι αποτελεί προτεραιότητα με το να αναλογιστείς τις θετικές και αρνητικές συνέπειες κάθε πράξης (ή απραξίας)στην προσωπική και εργασιακή ζωή σου.

«Χωρίστε την εργασία. Σπάστε τις μεγάλες και σύνθετες εργασίες σε μικρότερα κομμάτια και έπειτα ασχοληθείτε με το καθένα από αυτά», γράφει ο Tracy. Πολύ χρήσιμο όταν αυτό που θέλεις να κάνεις φαντάζει στο μυαλό πολύ μεγάλο και δύσκολο…

Αυτά είναι μόνο 3 από τα 21 tips του συγγραφέα και τα ξεχώρισα γιατί φαίνεται ότι αυτά χρειάζομαι εγώ περισσότερο. Εσύ μπορεί να χρειάζεσαι άλλα, γιατί καθένας μας είναι διαφορετικός και κινητοποιείται με διαφορετικό τρόπο. Στο βιβλίο του Brian Tracy μπορείς να διαβάσεις και τους 21 τρόπους που προτείνει ο συγγραφέας.

*Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που άκουσα κατά την παρουσίαση του βιβλίου και σκέφτηκα πολλές φορές διαβάζοντας το Φάε τον Βάτραχό Σου ήταν αυτό που είπε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου: τελικά δεν υπάρχει διαχείριση του χρόνου, αλλά διαχείριση του εαυτού μας. Αυτόν μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε. Και ο τρόπος είναι ένας:  εκπαιδεύοντάς τον να λειτουργεί με πιο αποδοτικό για εμάς τρόπο. Το συγκεκριμένο βιβλίο σίγουρα μας δίνει μπόλικους τρόπους ώστε να το πετύχουμε αυτό.

Πρώτη δημοσίευση: kisslaurenne.com <3

Σχετικα αρθρα

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Live life today με κάθε νέο post

Popular Posts

Subscribe and Follow

Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι για κάποιο blogpost από το Living Life Today; Να με ενημερώσεις για κάτι που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα; Μπορείς να με βρεις μέσω Facebook και LinkedIn ή να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μήνυμά σου θα το λάβω και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ!

Τα προφίλ μου στα social media

Blog Archive